Exercitarea unei "puteri excesive" din partea PSD constituie unul dintre elementele care au afectat imaginea partidului de guvernamant, se arata intr-un raport asupra alegerilor locale realizat de Institutul Social Democrat "Ovidiu Sincai" si prezentat ieri de Adrian Severin, deputat PSD.
Severin a explicat ca primirea in PSD, dupa anul 2000, a unui numar extrem de mare de primari si consilieri, ajunsi in administratie pe listele altor partide, "a scazut atractivitatea" acestei formatiuni in plan politic pentru ca "s-a depasit un anumit nivel de putere, dincolo de care aceasta putere n-a mai fost creatoare de incredere si a speriat".Acelasi studiu mai noteaza ca, in ciuda succeselor economice si de politica externa, PSD a avut de suferit de pe urma imaginii de partid corupt. Pierderea de imagine a PSD s-a realizat, in opinia autorilor studiului, in contextul in care formatiunea a cheltuit sume mult mai mari decat celelalte partide pentru a fi sigura de victorie. Tot la afectarea imaginii PSD a contribuit si pastrarea pe liste a unor lideri locali cu notorietate negativa.
Cat priveste acordarea voturilor din partea electoratului, autorii studiului sustin ca PSD a ramas cu electoratul avut, Alianta PNL-PD a atras multi dintre sustinatorii PRM, prin preluarea "mesajului justitiar, tipic PRM". Potrivit studiului, prin votul care a plasat partidul de guvernamant sub nivelul estimarilor si aspiratiilor sale, "electoratul a dorit sa sanctioneze PSD - fara ca neaparat sa doreasca inlocuirea lui de la putere, iar nu sa premieze Alianta D.A. sau opozitia in general".
Citește pe Antena3.ro