x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Condiția REPER pentru susținerea Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale

Condiția REPER pentru susținerea Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   14:30
Condiția REPER pentru susținerea Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale

Deputatul REPER, Cătălin Teniță, spune că este nevoie de un candidat comun cu USR la alegerile prezidențiale, iar dacă societatea ar valida-o „printr-un primaries” pe Elena Lasconi, evident că și partidul său trebuie să meargă pe varianta aceasta.

REPER și USR trebuie să aibă o formulă comună de acțiune, în vederea alegerilor prezidențiale, spune la RFI deputatul REPER Cătălin Teniță. În opinia sa, Opoziția de dreapta are nevoie de un candidat comun. El speră să existe discuții în acest sens cu USR și precizează că s-ar impune sondaje sau alegeri primare, pentru a desemna candidatul.

Cătălin Teniță nu exclude varianta unui candidat comun la alegerile prezidențiale.

„Mi-aș dori să avem un candidat comun, adică nu avem nici o șansă să ducem un candidat în turul al doilea, fără un candidat comun. Mi-aș dori ca acest candidat să fie cel pe care zona de societate pe care o reprezentăm împreună, care este spre 25%-30%, ceva de genul acesta, depinde cum o măsori, să valideze acest candidat, să ne spună: noi credem că cel mai bun candidat este X, Y sau Z”.

Deputatul precizează că „dacă societatea ar valida printr-un primaries, printr-un set de sondaje, prin altfel de mecanisme, ar valida-o pe doamna Lasconi, evident că noi trebuie să mergem pe varianta aceasta, dar trebuie să ajungem acolo și ca să ajungem acolo, trebuie să avem o formulă comună de acțiune, chiar dacă în alegerile parlamentare mergem distinct”.

×