x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean despre întâlnirile de la New York: Nu au existat preocupări legate de situaţia din România

Corlăţean despre întâlnirile de la New York: Nu au existat preocupări legate de situaţia din România

de Mediafax    |    29 Sep 2012   •   11:30
Corlăţean despre întâlnirile de la New York: Nu au existat preocupări legate de situaţia din România

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, vineri seara, la New York, ca nu au existat preocupari legate de recentele dispute politice interne din Romania in cadrul intalnirilor si contactelor avute cu ocazia participarii sale la Adunarea Generala a ONU.

"Va spun cu cea mai mare onestitate ca nu au fost intrebari din partea partenerilor externi: ministrilor si viceministrilor cu care m-am intalnit, sau preocupari exprimate, legate de situatia din Romania", a declarat Titus Corlatean.

"Dimpotriva, am simtit direct si personal foarte multa deschidere si foarte mult interes pentru Romania, contributia Romaniei la diferitele procese multilaterale fiind apreciata", a adaugat ministrul de Externe.

El a aratat ca agenda vizitei sale la New York a fost extrem de incarcata.

"Faptul ca in doar o saptamana noi am perfectat o agenda diplomatica bilaterala foarte bogata, cu vizite in Romania anuntate, confirmate cu acceptari de vizite sau cu invitatii de a vizita tarile respective in diferite colturi ale lumii, mie imi confirma ca Romania, din pacate, s-a miscat gresit in anii trecuti, ca n-am avut cu adevarat o miscare si o promovare diplomatica coerenta, profesionista si curajoasa. Avem oportunitatea s-o facem acuma", a mai declarat Corlatean.

Intrebat despre faptul ca nu a avut o intalnire bilaterala cu secretarul de stat american Hillary Clinton, Titus Corlatean a spus ca a discutat, in cadrul dineului transatlantic oferit de secretarul de stat american, despre contributia statelor membre NATO la operatiunile din Afganistan si dupa 2014, momentul retragerii trupelor aliate.

La acest subiect, "Romania si Polonia au avut un cuvant greu de spus, pentru ca intre aliati Romania si Polonia au contributii reale si soldatii nostri sunt acolo in teren, un lucru care este apreciat de aliati si in primul rand de Statele Unite", a adaugat Corlatean.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a participat, marti, la un dineu de lucru transatlantic al ministrilor de externe din UE si NATO, la New York, in marja Adunarii Generale a ONU, unde s-a discutat cu precadere despre situatia din Siria si implicarea comunitatii internationale in Afganistan.

×