x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corpul de control al premierului verifică documente legate de construirea Cluj Arena

Corpul de control al premierului verifică documente legate de construirea Cluj Arena

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   17:49
Corpul de control al premierului verifică documente legate de construirea Cluj Arena

Corpul de control al premierului Victor Ponta efectuează în aceste zile o verificare la Consiliul Judeţean Cluj privind construcţia Cluj Arena şi modul în care au fost cheltuiţi cei 60 de milioane de lei alocaţi de Guvern în urmă cu patru ani pentru realizarea acestui proiect.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Cluj, Vakar Istvan, cei doi membri ai echipei de control au primit marţi acces la toate documentele pe care le-au cerut. 

"La finalul anului 2010, printr-o hotărâre de guvern a fost alocată suma de 60 de milioane de lei pentru obiectivul Cluj Arena. Corpul de control al premierului efectuează acum o verificare a destinaţiei banilor şi a felului în care s-au cheltuit banii. I-am primit, le-am pus la dispoziţie o încăpere şi actele pe care le-au cerut", a declarat vicepreşedintele Vakar Istvan.

Acesta a spus că de obicei un asemenea control se anunţă cu patru-cinci zile înainte, dar de data aceasta, a fost într-adevăr o surpriză faptul că nu s-a ştiut de verificare până în momentul venirii membrilor echipei de la Bucureşti.

"Eu sunt convins că toate sunt în regulă. Oricum, dânşii decid. Este interesant într-adevăr că nu a fost anunţat controlul, dar pentru noi nu e nicio problemă", a mai spus vicepreşedintele CJ Cluj.

Construirea ''Cluj Arena'' a început în 2009, iar inaugurarea a avut loc în 1 octombrie 2011 în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc, a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi a preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe. Proiectul a avut o valoare de 44 de milioane de euro.

Cluj Arena are 30.335 de locuri, dintre care 32 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii. Stadionul dispune de o pistă de atletism cu 8 culoare şi de încă o pistă amenajată sub tribune, cu 4 culoare şi de 80 de metri lungime.

Arena are de asemenea şi două tabele electronice de 60 mp, 303 locuri de parcare la subsol, 102 camere de supraveghere, o instalaţie de iluminare nocturnă cu patru trepte şi putere de până la 3.000 de lucşi.

Proiectul a fost realizat astfel încât stadionul să corespundă celor mai noi standarde, de la acel moment, ale UEFA şi FIFA. Cluj Arena a fost construit pe locul fostului stadion "Ion Moina".

×