x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cotidianul Romania libera va fi reacreditat

Cotidianul Romania libera va fi reacreditat

27 Oct 2004   •   00:00

Conducerea Senatului a revenit asupra deciziei de suspendare a acreditarii cotidianului Romania libera, la propunerea Comisiei juridice si a celei de cultura, desemnate, saptamana trecuta, sa analizeze cazul, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, presedintele Senatului.

Nicolae Vacaroiu a precizat luni seara ca Romania libera va putea sa-si trimita propuneri de acreditare, insa "va fi dificil" sa fie acreditate persoanele care au semnat articolele in care se aduceau mai multe acuze institutiei Senatului. De asemenea, el a afirmat ca se mai acorda ziarului Romania libera inca zece zile pentru a-si cere scuze, dupa care Senatul isi rezerva dreptul de a introduce actiune in justitie, "chiar si pe Cod civil".

De asemenea, conducerea Senatului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi functionari - Angelica Macau, seful Serviciului administrativ si Ioana Aron - care apareau in caseta difuzata de mai multe televiziuni, caseta pe care Vacaroiu a caracterizat-o drept "un spectacol de prost gust". De fapt, Macau si-a depus demisia in cursul zilei de luni, invocand motive personale. Potrivit lui Vacaroiu, din raportul Comisiei administrative constituita pentru a-i ancheta pe cei doi a rezultat "fara echivoc" ca incriminarile la adresa unor angajati ai Senatului, inclusiv la adresa secretarului general, Constantin Sava (foto), continute in caseta, nu au nici un suport real, nu se bazeaza pe nici un fel de dovezi, fiind neadevarate.

×
Subiecte în articol: politic