Situaţia financiară a Senatului este una foarte dificilă spre critică, deşi atunci când s-a alcătuit bugetul a fost instituţia cea mai "deschisă, cooperantă" în politicile de austeritate bugetară ale Guvernului, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Crin Antonescu.
"Situaţia financiară a Senatului ca să mă refer doar la ea este una foarte dificilă spre critică. Senatul României atunci când s-a alcătuit bugetul a fost instituţia care a fost cea mai deschisă, cooperantă în politicile de austeritate bugetară ale Guvernului privitor la instituţiile publice. Noi avem o problemă de funcţionare şi pe orice analiză de detaliu veţi vedea că eforturile Secretariatului General, ale conducerii Senatului, de a reduce din cheltuieli au fost majore, de la deplasările externe până la cheltuielile de personal. Sper să avem toată înţelegerea la rectificare pentru ca Senatul să funcţioneze normal. Sper să intre cât mai repede în vigoare şi Statutul pentru a ajusta acele cheltuieli unde el se pot ajusta", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.
În opinia preşedintelui Senatului, nimeni nu a tergiversat adoptarea Statutului senatorilor şi deputaţilor.
"Nu a fost în intenţia nimănui dintre grupurile politice, nimănui din conducerea celor două Camere, preşedinţi, Birouri Permanente să întârzie adoptarea acestui act normativ. Au fost parcurse etapele, obiecţiile CCR au venit, ele trebuie respectate, de fiecare dată s-a încercat să se procedeze cu celeritate în raport cu aceste lucruri. Statutul senatorilor şi deputaţilor nu a zăcut undeva lăsat în aşteptare, a fost o prioritate legislativă din multe motive, inclusiv din cele economice şi administrative. De tergiversat nu a intenţionat nimeni să îl tergiverseze. Faptul că Statutul modificat nu a intrat în vigoare din motive pe care nu le mai invoc a avut consecinţe nefaste în plan bugetar evident'', a explicat preşedintele Senatului.