x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Primăria Capitalei

Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Primăria Capitalei

11 Apr 2008   •   00:00

Oprescu va mai reflecta Vanghelie va face tandem cu Diaconescu

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a fost nominalizat oficial candidat al PSD pentru Primăria Capitalei, vineri, de către preşedintele Mircea Geoană, la începutul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, unde candidatura urmează să fie validată.
Geoană a mulţumit liderului PSD Bucureşti Marian Vanghelie şi echipei acestuia din filială. El a precizat că propunerea candidatului pentru Capitală a fost făcută de PSD Bucureşti şi acceptată în unanimitate de BPN. De asemenea, Geoană a precizat că Miron Mitrea, care este coordonatorul campaniei la nivel naţional, se va ocupa şi de campania pentru Capitală.

VALIDARE ÎN PREZENTA PRESEI. Cristian Diaconescu a fost validat la scurt timp de Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi, candidat al social-democraţialor la Primăria Capitalei.Votul a avut loc în prezenţa presei, prin ridicarea mâinii. La finalul votului, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat: "De azi putem să spunem că avem primar. Habemus primar". El i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu pentru gestul de devotament şi de implicare în interesul partidului.

ANGAJAMENT. După validare, Cristian Diaconescu a declarat că va pune "toată capacitatea şi tot sufletul" în această candidatură pentru a câştiga Primăria Bucureştiului, "care nu a fost niciodată a stângii, dar care nu a fost niciodată atât de aproape de a fi câştigată de stânga". Cristian Diaconescu a declarat că va lucra cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi cu coordonatorul campaniei naţionale şi pe Capitală, Miron Mitrea. "Fiţi siguri că vom reuşi să avem un rezultat care să ne facă mândri şi pe noi şi pe bucureşteni şi să putem spune că semnalul politic vine şi de la Bucureşti", a mai spus el.


Oprescu va mai reflecta

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat pentru Mediafax, că va mai reflecta asupra posibilei sale candidaturi independente la Primăria Generală - în contextul nominalizării oficiale a lui Cristian Diaconescu - având în vedere că, "după ce cazi din pom, stai şi te gândeşti"."Am să mă sfătuiesc cu echipa mea, cu oamenii din jurul meu, care mă cunosc. Important este să se ţină seama de bucureşteni", a completat Oprescu. Despre desemnarea oficială şi validarea lui Cristian Diaconescu drept candidat al PSD la Primăria Generală, parlamentarul a spus că a fost "cronica unei candidaturi anunţate", însă a avut şi cuvinte de apreciere la adresa vicepreşedintelui PSD. "Cristian Diaconescu este un reputat jurist, diplomat, o persoană carismatică, dinamică, care poate susţine o bătălie electorală importantă", a mai declarat, pentru Mediafax, senatorul PSD.


Vanghelie va face tandem cu Diaconescu

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că va face tandem cu Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Primăria Capitalei, el urmând să candideze la funcţia de primar al Sectorului 5 şi să fie cap de listă pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. " Voi face tot ce este posibil ca să câştigăm Primăria Generală. Toată organizaţia de Bucureşti e alături de Diaconescu", a declarat Vanghelie. El a precizat că Diaconescu a fost propunerea Organizaţiei PSD Bucureşti, fiind "decizia cea mai bună pe care a luat-o organizaţia de Bucureşti"."Ne trebuia o soluţie de imagine bună pentru că sunt multe discuţii în cadrul partidului şi mă interesa soluţia viabilă. Diaconescu a fost propunerea şi soluţia pe care am gândit-o aseară (joi seară - n.r.), cu colegii mei de la Bucureşti. Aveam nevoie de imaginea cea mai bună şi de partea de organizare şi de forţa mea", a spus Vanghelie. Marian Vanghelie a recunoscut că PSD a discutat şi a ales dintre mai multe candidaturi posibile, el evocând patru astfel de candidaturi, respectiv cea a lui Oprescu, a lui Mitrea, a sa şi a lui Diaconescu.

"A fost un joc de democraţie corectă, în care am stabilit soluţia cea mai bună. Au fost mai multe soluţii şi mai multe candidaturi: şi Miron Mitrea, şi eu, şi Diaconescu, şi Oprescu. Am venit cu soluţia cea mai bună", a spus Vanghelie.

"NU AM DAT ÎNAPOI”. El a arătat că nu a fost convins de către nimeni să renunţe la propria candidatură şi că nimeni nu i-a cerut să renunţe. "Nu am dat înapoi, am venit cu propunerea cea mai serioasă", a explicat Vanghelie. El a explicat, de asemenea, şi mecanismul prin care Diaconescu a acceptat să fie candidatul PSD la Primăria Capitalei. "Diaconescu a analizat exact soluţia. Şi-a dat seama că este soluţia în care tot partidul dorea, împreună cu noi, ca şi organizaţie, să fie candidatul", a arătat Vanghelie. Potrivit lui Vanghelie, jocul de-a candidaturile a adus PSD o creştere la nivelul Capitalei, formaţiunea social-democrată ajungând la 32% în Bucureşti.

 

×