x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Culiţă Tărâţă cerşeşte votul primarilor din Neamţ

Culiţă Tărâţă cerşeşte votul primarilor din Neamţ

08 Mar 2012   •   17:49
Culiţă Tărâţă cerşeşte votul primarilor din Neamţ

Deputatul UNPR, fost PSD, Culita Tarata, a trimis o declaratie-tip primarilor din Neamt de la PSD si PNL, pentru a-l sustine pentru sefia Consiliului Judetean Neamt.

Potrivit news-roman.ro, primarii PSD sustin ca, in urma cu doua seri, au primit, pe fax, o declaratie prin care li se cere sa isi faca publica sustinerea lui Tarata pentru sefia CJ. Mai mult, presedintele PSD Neamt - Ioan Chelaru - spune ca, din ceea ce au spus primarii, acestora li s-a oferit in schimbul semnarii declaratiei de sprijin suma de 5 miliarde de lei vechi. La aceasta, deputatul Tarata raspunde cu "e o prostie", insa a recunoscut ca i-a invitat, deschis, pe toti primarii din judet sa-l sprijine pentru obtinerea functiei de presedinte al CJ Neamt.

Conform declaratiei de sustinere, faxul este trimis de la firma TCE 3 Brazi, detinuta de deputatul Culita Tarata. Senatorul Ioan Chelaru, presedintele PSD Neamt, spune ca primarii i-au adus la cunostinta existenta acestei adrese de sprijin si ca nu este prima data cand, prin diferite alte mijloace, Tarata incearca sa si-i apropie pe primarii PSD. "Acest fax a fost trimis atat catre primarii PSD, cat si ai PNL. Primarii PSD au adus aceste declaratii la sediul partidului. Nu este pentru prima data cand primarii sunt invitati de deputatul Tarata la mese, prin statiuni sau pe la hotelurile dumnealui pentru a primi sprijinul lor. Pana la urma vorbim de un om care, cand a dat de greu, a fugit in barca PDL-ului, a lui Basescu. Aceasta declaratie nu are valoare juridica, ci are doar un impact public. Unii primari mi-au spus ca, in schimbul declaratiei, li s-a promis cate 5 miliarde de lei vechi. Aceasta declaratie este o absurditate care demonstreaza ca unele persoane nu au limite", a precizat senatorul Ioan Chelaru.

Deputatul Culita Tarata neaga insa ca ar fi trimis vreo astfel de adresa catre primarii din Neamt, dar recunoaste ca i-a invitat pe toti sa-i sprijine candidatura. "Am solicitat tuturor primarilor, indiferent de culoarea politica, sa ma sprijine pentru obtinerea presedintiei CJ, pentru ca din aceasta functie trebuie sa fii alaturi de toti primarii pentru dezvoltarea judetului. Nu poti pe unul sa-l ajuti, iar pe altul nu. Am dovedit in acesti doi ani de mandat de deputat ca orice primar care mi-a solicitat ajutorul l-a primit. Nu le-am cerut sa treaca la un alt partid, ci le-am cerut sa ma sprijine, dar nu am trimis acea adresa. Eu le-am spus sa ma sprijine deschis si nu pentru bani. E o prostie sa le fi promis cinci miliarde de lei, cand eu am adus in judet sute de miliarde. Nu le solicit nicio semnatura", a spus Culita Tarata. El a mai adaugat ca, daca se doreste, este dispus oricand sa participe la o dezbatere pe tema fondurilor atrase de parlamentarii nemteni in judet.

×
Subiecte în articol: culita tarata cj neamt