x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum ar putea ajunge PSD în opoziție

Cum ar putea ajunge PSD în opoziție

de Antena 3    |    15 Dec 2016   •   14:01
Cum ar putea ajunge PSD în opoziție
Sursa foto: Foto: Calin Popescu Tariceanu/Facebook.com
PSD riscă să ajungă în Opoziție, chiar dacă a câștigat categoric alegerile parlamentare! În locul unei majorități PSD-ALDE, care nu reușește să se concretizeze, o altă majoritate prinde contur: PNL-ALDE-USR-UDMR-PMP, scrie libertatea.ro.

Desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu premier ar fi, de altfel, condiția principală a ALDE pentru a trăda înțelegerea ”verbală” cu cei de la PSD și trecerea de partea celorlalte partide.

Cu toate acestea, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Senat, că partidul pe care îl reprezintă își dorește cât mai multe mandate în Guvernul... PSD, în contextul negocierilor dintre cele două partide.
 
Liviu Dragnea a pregătit pentru cei de la ALDE doar două ministere, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu ar cere mai multe, potrivit unor surse politice.
 
”Așteptăm, în primul rând, să se valideze mandatele, ca să putem ști pe ce conta. În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noștri de alianță politică, PSD. Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar am primit diverse semnale și am văzut declarații de bunăvoință”, a spus Tăriceanu, citat de antena3.ro.
 
Tăriceanu a afirmat, totodată că, deşi are convorbiri telefonice cu liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a fost discutat până în prezent un nume de viitor premier.
 
Totodată, Tăriceanu a descris demersul PNL de a iniția discuții privind o eventuală coaliție de dreapta ca fiind ”o încercare de a ieși din încurcătură”, ca urmare a rezultatului obţinut în alegerile parlamentare. ”Astea sunt jocuri politice. (...) Suntem pe poziții foarte îndepărtate unii de alții, așa cum s-a văzut în ultimii doi ani. Nu mă simt confortabil atâta vreme cât văd că nu s-a schimbat nimic fundamental, ci totul este, repet, o încercare de a ieși din impas”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat de un jurnalist dacă ALDE va susține un guvern monocolor, format doar din persoane propuse exclusiv de PSD, Tăriceanu a răspuns ”totuși, să ne uităm puțin la rezultatul alegerilor”.

×