x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum pot vota alegătorii infectați cu COVID-19

Cum pot vota alegătorii infectați cu COVID-19

29 Noi 2020   •   18:25
Cum pot vota alegătorii infectați cu COVID-19

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a pus la dispoziția persoanelor aflate în carantină sau izolare din cauza epidemiei de COVID-19, clipuri video și materiale de informare prin care explică tehnica votării prin intermediul urnnei mobile.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în sprijinul alegătorilor români care doresc să își exercite dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 și pune la dispoziția acestora un clip video și materiale de informare menite să ilustreze tehnica votării prin intermediul urnei speciale (mobile), atât pentru persoanele aflate în carantină sau izolare din cauza pandemiei de COVID-19, cât și pentru persoanele netransportabile”, arată AEP.

Poate fi accesat și descărcat atât modelul cererii de vot prin intermediul urnei speciale de către persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate, precum și modelul cererii pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei mobile de către persoanele aflate în izolare sau carantină.

Alegătorul este îndrumat să identifice secția de votare la care este arondat și adresa biroului electoral de circumscripție județeană sau a oficiului electoral de sector, după caz, pe raza căruia are domiciliul sau reședința.

AEP a realizat un material video pe tema procedurii de exercitare a dreptului de vot prin intermediul urnei speciale mobile, care poate fi vizionat pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri COVID urna mobila