x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cutremur în alianţa PDL – UNPR: Răducanu va candida împotriva lui Ostaficiuc la preşedinţia CJ Timiş

Cutremur în alianţa PDL – UNPR: Răducanu va candida împotriva lui Ostaficiuc la preşedinţia CJ Timiş

de Mircea Opris    |    03 Aug 2011   •   09:55
Cutremur în alianţa PDL – UNPR: Răducanu va candida împotriva lui Ostaficiuc la preşedinţia CJ Timiş

Presedintele UNPR Timis, Ion Raducanu va candida impotriva lui Constantin Ostaficiuc, seful PDL Timis, pentru functia de presedinte la Consiliului Judetean Timis. Anuntul a fost facut, in exclusivitate pentru OradeTimis.ro, chiar de catre liderul filialei judetene al UNPR. Initial, in coalitia PDL – UNPR, s-a discutat despre preluarea functiei de prefect de Timis de catre Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Daca la Bucuresti, liderii nationali au agreat ideea, parte a protoculului dintre cele doua partide, la Timisoara, conducerea locala a PDL repsinge total ideea ca Raducanu sa se intoarca pe functia de prefect, loc pe care l-a mai ocupat intre 2004 si 2005.

Refuzurile si discutibile aprinse s-au purtat depaarte de ochii lumii, asta pana ieri, cand la Bucuresti s-a facut public un document prin care liderii PDL Timis ii cer expres premierului Emil Boc, care este si presedinte al PDL, sa nu il numeasca drept prefect pe partenerul lor formal de coalitie. In documenta pare si mentiunea ca PDL Timis "respinge ideea ca postul de prefect de Timis sa revbina UNPR'. Documentul a fost elaborat si semnat de catre membrii Biroul Permanent Judetean al PDL Timis. Imediat a fost trimis pe calea aerului, la Bucuresti, prin intermediul deputatului Alin Popoviciu. In cadrul Biroului Permanent National, saesta i-a inmanat documentul personal presedintelui portocaliilor, premierul Emil Boc. Reactia lui Boc l-a lasat masca pe deputatul in plina ascensiune. Initial Boc a luat Hartia si a bagat-o intr-o mapa, motiv pentru care deputatul Popoviciu a insitat pentru un raspuns. Acesta venit prompt tot de la Emil Boc care i-au spus ca stie el ce trebuie sa faca cu aceasta problema. Documentul pedelistilor timisoreni nu a ramas secret si a ajuns chiar si la reprezentanti ai presei din Bucuresti.

Seful UNPR Timis a avut o reactie neasteptata atunci cand a aflat despre tradarea partenerilor de coalitie. Acesta a venit cu doua anunturi surpriza, ca reactie la presiunile facute de Ostaficiuc impotriva sa. "Daca acest document a fost promovat catre conducerea de la Bucuresti, autorii lui sunt niste nemernici. Daca documentul exista, asta dovedeste ca anumitor perosnaje din PDL Timis si acolitilor le este frica de posibila mea revenire ca prefect. E reactia unor oameni care au constiinta foarte incarcata. Si afirm acestea, bazandu-ma pe dovezi concrete', a declarat presedintele UNPR Timis. Interesant este ca printre semnatarii documentului este si Dan Popa, secretarul executiv al PDL Timis, care este asociat in afaceri si prieten cu Ion Raducanu. "In conditiile in care, atmosfera din alianta PDL – UNPR la nivel judetean continua sa fie alimentata de catre Cosnatin Ostaficiuc, eu perosnal imi voi anunta candidatura la presedintia Consiliului Judetean Timis. Ii multumesc si asociatului meu (Dan Popa – n.r.) pentru supusenia siatasamentul fata de marele conductor de partid Ostaficiuc. Cat timp sunt eu la UNPR, acest partid nu a fost, nu este li nu va fi anexa PDL Timis', a mai spus Ion Raducanu.

×