x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CV Tudor:"Nu are rost să mai candidez la Preşedinţie în 2009"

CV Tudor:"Nu are rost să mai candidez la Preşedinţie în 2009"

de Carmen Vintila    |    03 Noi 2008   •   00:00
CV Tudor:"Nu are rost să mai candidez la Preşedinţie în 2009"

Liderul PRM, CV Tudor, a declarat, într-un interviu acordat ieri agenţiei Agerpres, că rămâne fidel ideii de dialog cu toate formaţiunile politice în vederea creării guvernului, după alegerile parlamentare, dar condiţionat.



"Rămâne valabil ce am spus de mai multe ori, în diferite cicluri electorale. Noi suntem adepţii dialogului, a uşilor deschise şi, în principiu, putem colabora cu oricine, cu o condiţie: să-şi elimine gangsterii. Dacă îşi vor da hoţii afară, putem vorbi cu oricine", afirmă liderul PRM. El nu exclude o eventuală colaborare nici cu UDMR, dar impune condiţia renunţării la pretenţiile de autonomie teritorială. "Putem vorbi şi cu UDMR, cu o singură condiţie: să scoată din statutul şi din programul său intenţia de a obţine autonomia teritorială. Aşa ceva numai peste cadavrul meu se va petrece", spune CV Tudor. Cât priveşte prezidenţialele din 2009, liderul PRM nu-şi mai doreşte atât de mult să obţină funcţia supremă în stat, după trei candidaturi eşuate. " E prematur să spun acum. Până nu vor dispărea hoţii electorali din această ţară şi trăgătorii de sfori băştinaşi şi străini nu are rost să mai candidez la aşa ceva. Dar necunoscute sunt căile Domnului şi s-ar putea ca Dumnezeu să aranjeze în 20 de secunde ceea ce nu s-a rezolvat în 20 de ani", a mai spus Vadim.

CONTRA UNINOMINALULUI
El se declară în continuare un adversar al votului uninominal, care va duce, în opinia sa, la "moartea pluripartidismului" în România. "Acest sistem de vot, care are numeroase imperfecţiuni, va duce la golirea de conţinut a Parlamentului, la popularea forului legiuitor al ţării cu tot felul de indivizi putred de bogaţi, care nu au nici o legătură cu politica militantă, şi, în final, pot să spun că va duce la moartea pluripartidismului în România. Chiar cei mai înverşunaţi promotori ai acestui sistem de vot recunosc, în presă, că este o mare prostie votul uninominal", a mai spus CV Tudor.

×
Subiecte în articol: politic