x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu a demisionat din Senat: Renunţ la imunitatea parlamentară pentru ca justiţia să-şi facă datoria

Dan Voiculescu a demisionat din Senat: Renunţ la imunitatea parlamentară pentru ca justiţia să-şi facă datoria

28 Ian 2013   •   15:32
Dan Voiculescu a demisionat din Senat: Renunţ la imunitatea parlamentară pentru ca justiţia să-şi facă datoria
Sursa foto: Intact Images

Dan Voiculescu a anunţat, în plenul Senatului, că renunţă la imunitate şi că demisionează din Senat.

"Domnule președinte, doamnelor și domnilor, am o scurtă declarație legatp de faptul că, în ultimul timp, se speculează foarte mult că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiție, fie că este vorba de imnunitatea parlamentară sau cea prezidențială. Pentru că există un dosar în justiție în care am fost implicat, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie, să renunț la imunitatea parlamentară astfel încât justiția să își facă datoria. Ca atare, demisionez din Senat", a spus Dan Voiculescu de la tribuna Senatului.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, anunţă, astăzi, într-o postare pe blogul personal, că lupta sa politică va continua până când 'România va fi eliberată definitiv de regimul Băsescu' şi că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în cazul său, nu va mai accepta nicio funcţie publică.

"În ultimul timp, se speculează ca imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie. S-a insistat chiar pe 'superimunitatea' sub care s-ar ascunde parlamentarii. Pentru că există un dosar în justiţie, în care a fost inclus şi numele meu, şi pentru că niciodată nu m-am ascuns după o funcţie, am decis astăzi să renunţ la imunitatea parlamentară şi, în consecinţă, să demisionez din Senat. Cred că este esenţial ca justiţia să acţioneze liber, fără nicio presiune, fără nicio îngrădire. Pentru a preveni orice speculaţie, anunţ ferm că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în acest dosar, nu voi mai accepta nicio funcţie publică. Oricum, lupta mea politică va continua până când România va fi definitiv eliberată de regimul Băsescu", scrie Voiculescu în postarea de pe blog.

El consideră că ar fi corect ca preşedintele Traian Băsescu să îşi dea demisia din funcţia de şef al statului pentru a permite justiţiei să îşi facă datoria şi să "nu se mai ascundă după imunitatea prezidenţială".

"Consider că ar fi corect ca Traian Băsescu să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei prezidenţiale, să îşi dea demisia şi să permită justiţiei să îşi facă datoria în dosarele penale în care este cercetat", mai scrie Dan Voiculescu.


×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu senat demisie imunitate