x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu - Alianţa D.A., reunită împotriva chiriaşilor

Dan Voiculescu - Alianţa D.A., reunită împotriva chiriaşilor

de Gabriela Antoniu    |    27 Sep 2008   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a declarat ieri "suprins neplăcut" de informaţiile privind intenţia PNL şi PDL de a vota împotriva proiectului de modificare a Legii 10/2001 la momentul votului din plenul Camerei Deputaţilor.



Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a declarat ieri "suprins neplăcut" de informaţiile privind intenţia PNL şi PDL de a vota împotriva proiectului de modificare a Legii 10/2001 la momentul votului din plenul Camerei Deputaţilor.

Acest proiect prevede despăgubirea chiriaşilor şi proprietarilor caselor na­ţionalizate. Liderul conservator a declarat că "Alianţa D.A. pare că s-a reunit pentru a îngropa proiectul privind despăgubirea chiriaşilor din casele naţionalizate. În loc să susţină un proiect care oferă o des­pă­gubire rapidă şi echitabilă atât pentru chiriaşi, cât şi pentru proprietari liberalii şi democraţii se iau la întrecere cine să fie mai demagog. PNL se laudă că susţine drepturile proprietarilor, dar Fondul Proprietatea – soluţia pe care a propus-o PNL pentru despăgubire este de departe cea mai nefuncţională propunere de re­zol­va­re a problemei foştilor proprietari. PDL se schimbă după cum bate vântul de la Co­tro­ceni şi anunţă că are de gând să atace proiectul la Curtea Constituţională după ce, în toate dezbaterile de până acum, au votat constant în favoarea iniţiativei."

Alianţă contra sabotajului
"PSD şi PC trebuie să pună punct încercărilor PNL şi PDL de a sabota un proiect care-i ajută direct pe oamenii care locuiesc sau au cumpărat imobile naţio­nalizate. Faptul că iniţiativa a primit aviz favorabil şi din partea Comisiei juridice este fără îndoială o victorie a Alianţei PSD+PC pe un proiect care trebuie să devină cât mai repede lege. Aceasta este maniera cea mai bună de arăta că politica înseamnă de fapt proiect, nu scandal şi blocaje aşa cum a fost în ultimii 4 ani", a precizat Dan Voiculescu, iniţiatorul proiectului.

Respinsă de Băsescu
Propunerea de modificare şi completare a Legii 10/2001 a fost adoptată de Parlament, dar preşedintele Basescu a refuzat să promulge legea. Trimis la ree­xaminare Parlamentului, Senatul fiind prima Cameră sesizată, Proiectul a primit votul senatorilor, iar în această săptămână a primit aviz favorabil de la comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi se pregăteşte să intre în plen.

×
Subiecte în articol: politic