x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Apel către România Tăcută

Dan Voiculescu: Apel către România Tăcută

31 Iul 2011   •   21:00
Dan Voiculescu: Apel către România Tăcută

Apreciind ca in ultimii sapte ani romanii au fost mintiti si umiliti de un regim politic agresiv si obtuz, senatorul Dan Voiculescu propune societatii de­ma­rarea unei actiuni cetatenesti de stran­gere de semnaturi pentru a re­vi­zui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale, si anume posibilitatea de suspendare a presedintelui la initiativa a unui milion de cetateni cu drept de vot, dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de per­soa­ne aflate in exercitarea unei functii publice si ridicarea la detentie pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii a ma­ximului pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie. Intr-un text postat pe blog, senatorul Dan Voiculescu isi explica propune­rile. Redam fragmente din acest text intitulat "Presedintele Romaniei se ascunde de popor in spatele unei majoritati parlamentare nelegitime. Propun revizuirea Constitutiei."

"In ultimii ani, Romania a fost guvernata discretionar si irespon­sabil. Nivelul de trai s-a redus constant. Doar in ultimii doi ani, veniturile populatiei au scazut, in medie, cu aproape 40%, s-au inchis peste 250 de scoli, peste 100 de unitati sa­nitare, au fost falimentate peste 100.000 de intreprinderi mici si mijlocii, iar datoria publica a crescut cu peste 20 de miliarde de euro. Pensionarii, mamele, nou-nascutii, artistii, militarii, medicii, profesorii, toate valorile veritabile ale societatii romanesti au fost sistematic umilite de un regim politic agresiv si obtuz care nu mai poate asigura respectarea drepturilor fundamentale la viata, la un trai decent, la sanatate. Am trait prea mult intr-un sistem marcat de coruptie, violenta si frica. Iar liderul absolut al acestui regim discretionar, creatorul acestui mecanism care erodeaza esenta natiunii romane, sursa conflictului permanent care dezintegreaza societatea noastra a fost, in ultimii sapte ani, chiar prese­dintele Romaniei, Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a asigura «buna functionare a autoritatilor publice» (art. 80, alin. 2 Constitutia Romaniei) – si-a incalcat grav aceasta obligatie atacand constant institutii fundamentale ale statului roman, precum Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Parlamentul Romaniei.


Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a exercita «functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate» (art. 80 alin. 2 din Constitutia Romaniei) – asumandu-si rolul ne­con­stitutional de "jucator", nu de «me­diator», Traian Basescu si-a in­calcat grav si aceasta obligatie, de­ve­nind o sursa de conflict permanent, creand tensiuni intre diverse ca­­tegorii socio-profesionale, pornind un razboi absurd impotriva societatii ro­manesti, de la nou-nascuti la pensionari. Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la «respectarea Constitutiei» (art. 80 alin. 2 din Constitutia Romaniei) – Tra­ian Basescu a incalcat si aceasta ob­ligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei de­clarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitutionale. Sfidand aceasta decizie si, implicit, Cons­ti­tutia Romaniei, Traian Basescu a con­tinuat sa sustina proiectul necon­sti­tutional, trimitandu-l Parla­men­tu­lui Romaniei spre dezbatere si adop­tare.

In ciuda acestor grave incalcari ale legii fundamentale, in actualul cadru constitutional demiterea presedintelui Traian Basescu nu poate fi initiata de cetateni.

Presedintele Romaniei se ascunde de vointa poporului in spatele unei majoritati parlamentare nelegitime, care nu reflecta rezultatul votului liber exprimat.

In consecinta, propun demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale:

1 Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a unui mili­on de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata.

2 Pentru a combate eficient coruptia, propun sa se mentioneze explicit in Constitutie dublarea limi­telor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.

3 Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propun ca maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie sa fie detentiunea pe viata, fara posibili­­tatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii. Gravitatea extrema a acestor infractiuni legitimeaza includerea regimului sanctionator chiar in textul Constitutiei.

500.000 de cetateni cu drept de vot pot initia revizuirea Constitutiei – art. 150 din Constitutia Romaniei.

Cred ca fiecare roman are datoria de a reactiona, folosind toate mijloacele legale de care dispune.

Nu trebuie sa ne fie frica! Mandatul acestui regim politic se poate termina chiar in acest an. Orice voce publica, care se va implica si va sustine acest demers, va contribui direct si concret la o schimbare fundamentala in destinul Romaniei.

Romania, care, pana astazi, a suferit in tacere, a pierdut, a fost umilita, uitata, sacrificata isi poate castiga drepturile sale legitime.
Romania Tacuta trebuie sa vorbeasca."

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu