x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Cum ne salvăm din ruinele hibridului comunist-capitalist în care ne învârtim?

Dan Voiculescu: Cum ne salvăm din ruinele hibridului comunist-capitalist în care ne învârtim?

16 Dec 2018   •   12:53
Dan Voiculescu: Cum ne salvăm din ruinele hibridului comunist-capitalist în care ne învârtim?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Profesorul Dan Voiculescu a scris pe blogul său că adevăratele probleme ale României sunt legate de taxe, schimbări legislative, controale care sufocă micii întreprinzători și „despre inechitățile intolerabile din sistemul de pensii”.

 

„Zilele acestea mi-am întâlnit câțiva prieteni la Alba Iulia. Oameni curați, deștepți, care continuă să creadă că în România se poate construi durabil și se încăpățânează să răzbească.

În discuțiile noastre nimeni nu a fost interesat de războiul dintre Președinție și Guvern, de moțiunea de cenzură sau de febra racolărilor parlamentare. În schimb, oamenii au vorbit apăsat despre presiunea taxelor, a schimbărilor legislative, a controalelor care sufocă micii întreprinzători, despre inechitățile intolerabile din sistemul de pensii și, nu în ultimul rând, despre necesitatea de a ne recupera măcar o parte din profesioniștii valoroși plecați în Europa.

Niciuna dintre aceste preocupări nu apare consistent pe agenda publică. Bula politică se învârte în jurul propriei axe, de la stânga la dreapta și retur, desprinsă de lumea reală. Fără o schimbare de paradigmă, de valori și doctrine, sistemul politic riscă să își piardă integral legitimitatea.

Personal, cred că umanismul este pasul firesc și necesar pentru a ne salva din ruinele hibridului comunist-capitalist în care ne învârtim.

 

N.B. La începutul anului viitor, voi reveni cu date concrete din analiza doctrinară dedicată umanismului pragmatic.”

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu