x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic".

Dan Voiculescu: "Există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic".

22 Mai 2011   •   21:00
Dan Voiculescu: "Există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic".

Senatorul Dan Voiculescu a publicat pe blogul personal o analiza a con­se­cintelor produse de tensiunile din interiorul PDL asupra dezbaterii unor proiecte legislative semnificative de catre Parlament. Redam fragmente din acest text: "In 23 martie 2011, 53 de senatori au votat Legea privind reduce­rea TVA la alimentele de baza si doar 46 «impotriva». Insa, de atunci, legea zace la Camera Deputatilor. Motivul pentru care, in prezent, se amana dezba­te­rea pe aceasta lege este evident: dupa ce a pierdut Se­natul, Puterea nu mai dis­pune de o majoritate par­­la­mentara stabila nici in Came­ra De­pu­ta­tilor. Dupa congres, ten­­si­unile din in­te­r­iorul PDL au con­ti­nuat sa creas­ca si exista sem­nale ca apro­xi­ma­tiv 20 de parlamentari PDL se pregatesc pentru un alt proiect politic.

In aceste conditii, orice vot pentru le­gi­le relevante (cum este si cea privind re­ducerea TVA la alimentele de baza) reprezinta un risc urias pentru regimul Basescu-Boc. In consecinta, Parlamentul este impiedicat sa vo­te­ze! Absurd, dar tipic pentru acest regim. Si, totusi, dincolo de orice calcule si jocuri po­li­tice, este imposibil de explicat, intr-un registru rational, de ce refuza domnul Basescu reducerea TVA la alimentele de baza. Este o ma­su­ra care ar di­minua drastic economia subterana, ar aduce la bugetul de stat peste 1 mili­ard de euro si ar asigura preturi mai scazute pentru alimente. Este o masura care se aplica deja in majoritatea statelor europene: TVA de 4% pentru alimentele de baza in Italia si Spania, 5,5% in Franta, 6% in Belgia, 7% in Ger­ma­nia etc. Nu exista argumente responsabile pentru a refuza sa reducem TVA la alimentele de baza. Este o masura utila economic si so­cial, obiectiv ne­ce­sara, fara riscuri. Poate ca singurul «defect» al acestei ma­suri este ca nu a fost initiata de Traian Basescu..."

×