x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "În România economia subterană a ajuns la 45 de miliarde de euro. Actualul regim nu mai are nici măcar scuza incompetenţei”

Dan Voiculescu: "În România economia subterană a ajuns la 45 de miliarde de euro. Actualul regim nu mai are nici măcar scuza incompetenţei”

13 Iul 2011   •   11:03
Dan Voiculescu: "În România economia subterană a ajuns la 45 de miliarde de euro. Actualul regim nu mai are nici măcar scuza incompetenţei”

Senatorul Dan Voiculescu afirma intr-un text publicat pe blogul personal ca « atata vreme cat regimul Basescu-Boc va guverna Romania, nimeni nu va "deranja' cu adevarat economia subterana ». "In mai 2010 atentionam ca economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro si propuneam masuri imediate pentru combaterea acesteia: detasarea a 10.000 de angajati ai Ministerului Apararii la Interne si Finante, pentru a intari controlul financiar, si reducerea TVA la alimentele de baza pentru a atrage cat mai multe activitati in zona fiscalizata. Erau masuri clare, simple, care se puteau aplica imediat. Masuri pentru care premierul Boc imi multumea public in vara anului trecut. Masuri care puteau atrage in economia fiscalizata peste 20 de miliarde de euro. Masuri care nu s-au aplicat niciodata.In iulie 2011, conform studiului elaborat de compania de consultanta A.T. Kearney in toate statele europene, in Romania economia subterana a ajuns la 45 de miliarde de euro. Actualul regim nu mai are nici macar scuza incompetentei. Daca ei n-au fost capabili sa gaseasca propriile solutii, Opozitia le-a oferit solutii "la cheie'. Si, totusi, au refuzat sa le aplice. Iar singura explicatie rationala pentru acest refuz este ca cineva, acolo sus, la varful acestui regim, are nevoie de economia subterana, are nevoie de bani negri, are nevoie de hoti, evazionisti si contrabandisti. Estimez ca, atata vreme cat regimul Basescu-Boc va guverna Romania, nimeni nu va cu adevarat economia subterana', scrie Dan Voiculescu.

×