x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: La Traian Băsescu totul este butaforie

Dan Voiculescu: La Traian Băsescu totul este butaforie

11 Iun 2010   •   00:00

Senatorul Dan Voiculescu a declarat că nu va participa la dezbaterea privind devansarea votului pentru moţiunea de cenzură. "Să presupunem, reducând la absurd, că punctul de vedere emanat de Traian Băsescu ar fi corect. Data dezbaterii ­ marţi, 15.06.2010 ­ a fost avansată în dezbaterea publică încă de luni, 7.06.2010. De ce a aşteptat preşedintele ca mai întâi să fie stabilită oficial ziua votului şi abia apoi să-şi enunţe părerile?! Casa de producţie Băsescu ne propune un nou scenariu prin care încearcă să distragă atenţia de la drama pensionarilor şi să pună presiune pe Mircea Geoană pentru a relua dezbaterea privind preşedinţia Senatului. La Traian Băsescu totul este butaforie. Pe mine, farsele sale nu mă interesează", a concluzionat Dan Voiculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surprinsă de declaraţia preşedintelui Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

Geoană i-a adresat preşedintelui Băsescu, joi, o scrisoare în care îi răspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, precizând că, potrivit Constituţiei, dezbaterea are loc după trei zile de la prezentare, adică nu înainte de trei zile.

Anca Boagiu a anunţat că membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR şi UNPR au decis să îl invite pe preşedintele Senatului, vineri, la o discuţie privind cauzele care au dus la poziţia acestuia de blocare a convocării unei şedinţe a Birourilor Reunite ale celor două Camere, în ciuda unei solicitări în acest sens venite din partea preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a invitat conducerea Senatului, sâmbătă, la ora 12:00, la o "discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură", în care să fie identificate "soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important".

×
Subiecte în articol: politic