x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Sub semnul dezbinării

Dan Voiculescu: Sub semnul dezbinării

14 Noi 2019   •   17:01
Dan Voiculescu: Sub semnul dezbinării

Rezultatele primului tur al acestor alegeri prezidențiale, dincolo de scorurile previzibile, au scos la lumină “blestemul dezbinării” care umbrește încă destinul națiunii noastre, scrie profesorul Dan Voiculescu, pe blog.

"Cu excepția firească a partidului primului clasat, în aproape toate celelalte formațiuni politice au apărut conflicte interne. Din motive mai vechi sau mai noi, din cauze subiective sau obiective, între colegii Vioricăi Dăncilă, ai lui Dan Barna, ai lui Mircea Diaconu și ai multor altora au explodat tensiuni, s-au lansat fie atacuri frontale, fie aluzii tendențioase.

Camarazii de ieri au devenit, când au dat de greu sau “au trecut puntea”, adversarii de astăzi. Din păcate, acest fenomen se manifestă în aproape toate dimensiunile societății noastre, de la manifestările sportive, la cele culturale sau la proiecte civice.

La primul obstacol, în loc să ne unim forțele și să îl depășim, să fructificăm ceea ce am construit deja, noi renunțăm și căutăm să scăpăm de responsabilitate. Rezultatul? O serie descurajantă de începuturi abandonate, de sperante și destine neconcretizate.

Dacă privim dincolo de obișnuitele mize imediate, de ziua de mâine, de răzbunarea pe adversar sau de turul doi al alegerilor, vom înțelege că dezbinarea este un rău general care blochează evoluția națiunii noastre.

Putem scăpa de acest blestem? Cu siguranță.

În momentul în care ne vom asuma lucid cine suntem (cu bune și cu rele), în care ne vom declara răspicat valorile și ne vom alege parteneri care ne împărtășesc viziunea (nu interesul conjunctural), vom reuși, la fel ca marile națiuni ale acestei lumi, să ne transformăm neîmplinirile inerente în borne necesare în drumul către succes.

N.B. În urmă cu câțiva ani, într-un moment de grea încercare, eu am asumat trei valori: demnitatea, onoarea și curajul. Iar astăzi, în orice context, la bine sau la greu, știu mereu cine sunt. Și datorită acestui fapt, nu mă raportez la ceilalți cu adversitate. Nu mai am dușmani, adversari, rivalități. Încerc doar să construiesc împreună cu oameni care îmi împărtășesc valorile", adaugă profesorul Dan Voiculescu

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu