x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Combaterea antisemitismului este o temă constant aflată în atenţia Guvernului

Dăncilă: Combaterea antisemitismului este o temă constant aflată în atenţia Guvernului

08 Oct 2019   •   19:26
Dăncilă: Combaterea antisemitismului este o temă constant aflată în atenţia Guvernului

Combaterea antisemitismului este o temă constant aflată în atenţia Guvernului şi a reprezentat o temă prioritară a primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE, din primul semestru al acestui an, afirmă premierul Viorica Dăncilă într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului din România (9 octombrie).

„Omagiem memoria victimelor Holocaustului din România, cu aceeaşi determinare de a promova o societate a toleranţei şi de a combate orice formă de antisemitism şi de discurs instigator la ură. Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, marcată în fiecare an pe 9 octombrie, este doar o fărâmă de aducere aminte a unui capitol întunecat al istoriei, care a adus suferinţă şi nedreptate pentru milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv din România. La 78 de ani de la începutul deportărilor masive din 1941 ale evreilor din România spre Transnistria, combaterea antisemitismului este o temă constant aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o temă prioritară a primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE, din primul semestru al acestui an”, afirmă Viorica Dăncilă, citată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul subliniază că acţiunile promovate de Guvern pentru păstrarea memoriei Holocaustului şi pentru combaterea negaţionismului vor continua, astfel încât „generaţiile următoare să cunoască adevărul istoric şi să conştientizeze amploarea suferinţei provocată de anti-Semitism”.

„Am susţinut îndeaproape iniţiativa de deschidere a unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului şi consider că niciun efort nu este prea mare dacă ne dorim combaterea prejudecăţilor care alimentează antisemitismul, rasismul, intoleranţa, xenofobia şi discriminarea sub orice formă. Omagiile mele pentru victimele Holocaustului, respect pentru suferinţa lor şi a supravieţuitorilor acelei perioade dramatice din istorie. Ne rugăm pentru ei şi le păstrăm vie amintirea!”, a adăugat Dăncilă.

Premierul precizează că, anul acesta, Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului coincide cu marcarea marii sărbători de Yom Kippur.

„Cu această ocazie, adresez întregii comunităţi evreieşti din România şi din întreaga lume 'G'mar Chatima Tova - Să fiţi înscrişi cu bine în Cartea Vieţii!”, mai precizează Dăncilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă antisemitism