x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Suciu: Sunt 12.681 de şantiere deschise prin PNDL

Daniel Suciu: Sunt 12.681 de şantiere deschise prin PNDL

20 Mai 2019   •   19:00
Daniel Suciu: Sunt 12.681 de şantiere deschise prin PNDL

În România sunt deschise 12.681 de şantiere finanţate prin cele două etape ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), fondurile alocate până acum pentru proiectele de investiţii ridicându-se la circa 47 de miliarde de lei, a declarat luni, la Deva, vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Astăzi avem aproape 13.000 de şantiere, în aceste două etape ale PNDL, evident că va exista şi o etapă a treia a master-planului, dar până atunci trebuie să închidem aceste şantiere. Îi încurajez pe domnii primari să depună proiecte şi pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru că, în definitiv, aceste proiecte nu le facem nici pentru miniştri, nici pentru primari, ci pentru oamenii din comunităţile României. Vă asigur că ultimul leu va fi folosit în beneficiul celor care trăiesc în toate unităţile administrativ-teritoriale din România", a spus vicepremierul.

În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, ministrul Daniel Suciu a menţionat că prin PNDL au fost semnate contracte de finanţare pentru 296 de obiective de investiţii, dintre care 56 se referă la construirea unor reţele de apă şi canalizare, iar alte 56 sunt finanţări pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ. Pe lista proiectelor finanţate se mai înscriu reabilitarea a 140 de drumuri, a 16 poduri, 9 unităţi sanitare şi a iluminatului public din 13 localităţi.

Vicepremierul Daniel Suciu s-a aflat luni la Deva, unde a semnat contractele de finanţare pentru zece proiecte cu finanţări nerambursabile prin PNDL sau fonduri europene, în valoare totală de peste 66 de milioane de lei. Între aceste proiecte se înscriu cele referitoare la modernizarea şi dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală de la Spitalul Judeţean Deva, în valoare de 11,5 milioane de lei, modernizarea ambulatoriului de specialitate de la Spitalul municipal Orăştie (10,2 milioane de lei) şi de la Spitalul Orăşenesc Haţeg (10,3 milioane de lei).

De asemenea, au mai fost semnate contracte pentru reabilitarea unor grădiniţe din municipiul Hunedoara şi creşterea eficienţei energetice pentru mai multe blocuri de locuinţe şi clădiri rezidenţiale din Hunedoara, Petrila şi Petroşani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Daniel Suciu PNDL santiere