x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De la decolteu la competenţă

De la decolteu la competenţă

de Gabriela Antoniu    |    18 Apr 2008   •   00:00

Mai mulţi politicieni, o mare parte dintre ei femei, au fost prezenţi ieri la reuniunea “Leader She. Soluţii creative de leadership pentru seco­lul XXI”, în cadrul căreia au fost dez­bătute aspecte privind rolul pe care îl joacă femeile în societate şi în politică.

Femeile în politică


Mai mulţi politicieni, o mare parte dintre ei femei, au fost prezenţi ieri la reuniunea “Leader She. Soluţii creative de leadership pentru seco­lul XXI”, în cadrul căreia au fost dez­bătute aspecte privind rolul pe care îl joacă femeile în societate şi în politică. Preşedintele PC, Daniela Popa, a arătat că “în toate domeniile de activitate, inclusiv în politică, o femeie trebuie să muncească de 10 ori mai mult pentru a i se recunoaşte meritele” şi a precizat că acest lucru nu trebuie privit ca pe un handicap, ci ca pe o provocare. Ca şi liderul PC, preşedintele PSD, Mircea Geoa­nă, s-a declarat împotriva “femeii-bi­belou în politică”. “Sînt complet îm­potriva tabloidizării prezenţei femeii în politică doar pentru că este fru­muşică, decoltată şi apare la nu ştiu ce fel de ziar de scandal”, a mai afirmat Geoană.


EGALITATE. Secretarul exe­cutiv al PD-L, Elena Udrea, a apreciat că atît bărbaţii, cît şi femeile trebuie să lupte cu aceleaşi arme. “Nu trebuie să ne mulţumim la a face cozonaci de Paşti şi a-i duce în că­mi­nele de bătrîni sau a duce bomboane copiilor de 1 Iunie, politica presupune altceva”, a mai spus Udrea. Fostul purtător de cuvînt al Preşe­din­ţiei, Adriana Săftoiu, a susţinut că este necesară eliminarea sintagmei “trebuie” atunci cînd este vorba despre modul în care femeia se im­plică în societate şi în politică. “Cît timp vom vorbi despre implicarea femeilor cu termenul «trebuie», cînd este vorba despre promovare, e clar că numai despre competenţă nu mai putem vorbi”, a arătat Adriana Săftoiu.

×
Subiecte în articol: politic