x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarație ȘOCANTĂ a lui Traian Băsescu: Iohannis are deja premierul

Declarație ȘOCANTĂ a lui Traian Băsescu: Iohannis are deja premierul

07 Noi 2015   •   11:39
Declarație ȘOCANTĂ a lui Traian Băsescu: Iohannis are deja premierul

Fostul preşedinte Traian Băsescu apreciază că "teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat".

"Este doar o părere. Uneori, un preşedinte poate lucra şi la imaginea lui. Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranţă este un cost prea mare pentru ţară, mai ales cînd ştii numele premierului Cioloş pe care vrei să-l desemnezi. În afara desemnării imediate a premierului, teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat", a scris Băsescu, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, precizând că este posibil ca la sfârşitul săptămânii viitoare să vină deja cu o concluzie pe care să o poată prezenta public.

Şeful statului a apreciat că o singură rundă de consultări nu este suficientă, fiind vorba de o situaţie specială.

"Toată lumea a înţeles că e vorba de mai mult decât o schimbare de guvern, că electoratul şi piaţa sau strada aşteaptă schimbări în abordarea politică, aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii, mai multă transparenţă în politică. Aceste lucruri au fost bine înţelese şi m-am bucurat. Am constatat (...) că nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. E o noutate în politica românească. N-a venit nimeni cu idei fixe, toţi au venit cu multă deschidere, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt şi aşteptate şi dorite", a afirmat Klaus Iohannis. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: traian basescu klaus iohannis