x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat USR-PLUS: Premierul se laudă în mod deșănțat că a rezolvat transferul celor doi mari arși

Deputat USR-PLUS: Premierul se laudă în mod deșănțat că a rezolvat transferul celor doi mari arși

04 Iul 2021   •   16:58
Deputat USR-PLUS: Premierul se laudă în mod deșănțat că a rezolvat transferul celor doi mari arși
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul României se laudă pe Facebook în mod deșănțat că "a intervenit" și a rezolvat el cu transferul în străinătate a doi mari arși, după accidentul de la Petromidia, scrie deputatul USR-PLUS de Buzău Emanuel Ungureanu.

„Câțu uită sau nu știe faptul că există un ordin de ministru 476/2017 care stabilește care sunt criteriile pentru transferul pacienților mari arși în străinătate.
Ordinul poate fi consultat aici
https://lege5.ro/.../ordinul-nr-476-2017-privind...
Vanitos și superficial, Câțu vrea să-și arate mușchii în competiția internă pentru șefia PNL folosindu-se cinic de o tragedie.
O mare nesimțire.
De ce nu vorbește domnul Câțu cu Nicușor Dan și cu doamna Clotilde Armand să se demoleze mai repede cotețele de la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru a se construi un spital nou acolo pentru copiii care suferă arsuri grave?
Câțu ar trebui să se intereseze ce a făcut Ministerul Sănătății de de la tragedia Colectiv și până azi să rezolve problema marilor arși?
Au fost alocați bani la Spitalul Sf Spiridon Iași, la Spitalul de Arși din București, la Timișoara? și exemplele pot continua…de ce statul român nu poate avea grijă de cetățenii lui?
Cine din Ministerul Sănătății trebuia să se ocupe de marii arși și nu a făcut-o?
Cine răspunde de infecțiile intraspitalicești din spitalele de mari arși din România?”, a scris deputatul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, vor fi transferați, cel mai probabil luni, în străinătate. „Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine (luni - n.r.). De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a spus Cîțu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu