x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputati - Lege antidopaj

Deputati - Lege antidopaj

10 Noi 2004   •   00:00

Camera Deputatilor a adoptat ieri proiectul de lege privind prevenirea si combaterea dopajului in sport. Acest proiect stabileste doar cadrul general referitor la efectuarea controalelor antidoping.

Se infiinteaza Agentia Nationala Antidoping care are ca obiective prevenirea si combaterea fenomenului de dopaj in sport, precum si incurajarea practicarii unui sport curat, in vederea protejarii sanatatii sportivilor si respectarii principiilor fair-play-ului in sport.

CEI VIZATI. Controalele antidoping nu-i vor viza exclusiv pe sportivi, ci si personalul din anturajul lor, antrenori, instructori, manageri, colectiv tehnic, personal medical, oficiali, care incurajeaza, distribuie sau prescriu sportivilor substante sau metode interzise. Orice sportiv este obligat sa se supuna controalelor antidoping, atat in timpul competitiilor, cat si in afara acestora, in perioadele de pregatire asigurandu-se confidentialitatea identitatii acestuia pana la solutionarea cazului. Actul normativ introduce sanctiuni penale pentru incalcarile reglementarilor antidoping de catre persoanele din anturajul sportivilor, masura menita sa previna orice tentativa de dopaj. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic