x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii iau distanţă de ziarişti

Deputaţii iau distanţă de ziarişti

de Carmen Vintila    |    23 Mar 2011   •   15:54

După ce au limitat accesul ziariştilor în lojele de deasupra sălii de plen, conducerea Camerei Deputaţilor a mai pus ieri o cărămidă la zidul pe care aleşii vor să-l ridice între ei şI presa "mult prea insistentă”.

La scurt timp după ce Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care, pe 23 decembrie anul trecut, s-a aruncat de la balconul sălii de plen în timpul discursului premierului Emil Boc, Camera Deputaţilor a luat primele măsuri de "siguranţă”.

Astfel, la începutul sesiunii, ziariştii au fost informaţI că nu vor mai avea acces decăt în patru loje  din cele aflate deasupra sălii de plen. ŞI nu doar atât. ŞI la şedinţa în care premierul şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii, dar şI la dezbaterea moţiunii de cenzură, jurnaliştii au fost păziţI de angajaţI ai Camerei de la serviciul de Securitate al Camerei, care nu le-a permis acestora apropierea de balustrada balconului, vizibilitatea ziariştilor în sala de plen fiind astfel limitată.

Hotărârea, despre care se vorbea de două luni,  privind accesul presei la nivelul P1, unde sunt şi intrările în sala de plen, a fost aprobată, în unaninimiate, de conducerea Camerei. 

După ce mai mulţI parlamentari s-au plăns că li se pune microfonul în gură imediat ce ies din sala de plen, că se împiedică de cablurile televiziunilor, că sunt fugăriţI de domnişoare "cu sânii la vedere”, pentru a veni "în sprijinul jurnaliştilor”, conducerea Camerei a hotărât să înfiinţeze un Centru media  la un nivel mai jos de sala de plen.

Aşadar, televiziunile vor fi nevoite să-şI ia cablurile din calea parlamentarilor şI să -şI mute ministudiourile un nivel mai jos. Tot acolo va fi mutată şI plasma la care ziariştii urmăreau şedinţeţe Camerei, fotoliile, dar şI pupitrul special amenajat pentru briefingul de după şedinţele conducerii Camerei.

Pentru ca misiunea să poată fi dusă la îndeplinire, mai marii Camerei au fost nevoiţI să mute Muzeul Parlamentului pentru a face loc noului Centru Media.

Şi tot pornind de la cazul Sobaru, conducerea Camerei a stabilit ieri şI ca primul rând de scaune din toate balcoanele să rămână liber.

"În loje, rândul unu nu se va ocupa, se blochează prin lateral cu panouri micuţe, de lemn, intrarea pe rândul unu. Se ocupă rândurile doi, trei, patru în limita locurilor disponibile, în rândul unu rămânând câte o persoană din cadrul serviciului de securitate al Camerei care ăs asigure ordinea firească”, a anunţat secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.

×