x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatii modifica articole inexistente

Deputatii modifica articole inexistente

23 Apr 2004   •   00:00

Camera Deputatilor a adoptat o lege care modifica textele inexistente. Mai exact, trei deputati (Sali Negiat si Florea Ana de la minoritati si Stefan Giuglea - PSD) depun o initiativa prin care sa modifice Legea 61/1991, referitoare la sanctionarea celor care incalca ordinea publica.

Cei trei deputati inaspresc sanctionarea consumului de alcool in spatii publice, marind si amenzile pentru perturbarea linistii publice de catre cei in stare de ebrietate. Printre articolele modificate de ei se numara insa si doua texte abrogate anterior de Codul Penal (varianta adoptata prin Legea 169/2002, referitoare la raspunderea patronilor sau angajatilor localurilor publice de a cere si a acorda sprijin organelor legii pentru instituirea ordinii in unitatile pe care le conduc).

Nu numai ca cei trei deputati nu au vazut acest aspect, dar nici Comisia juridica din Camera Deputatilor si nimeni din intregul plen deputatesc nu s-a sesizat. Legea a ajuns ieri in dezbaterea plenului Senatului, dupa ce trecuse si de Comisia juridica a acestui for.

Din fericire, tot un membru al Comisiei, Ion Predescu, a fost cel care „s-a prins" de enormitatea votata de deputati si a cerut scoaterea legii de pe ordinea de zi si retrimiterea ei la Comisie pentru a verifrica existenta sau nu a celor doua texte. Am verificat noi si ne-a luat doar doua minute: nu exista!

Oana Stancu

×
Subiecte în articol: politic