x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii PDL şi UDMR nu s-au înţeles pe statutul minorităţilor şi merg mai sus.

Deputaţii PDL şi UDMR nu s-au înţeles pe statutul minorităţilor şi merg mai sus.

20 Iun 2011   •   17:03

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor Mircea Toader a declarat, luni, ca deputatii din coalitia guvernamentala au armonizat punctele de vedere la statutul minoritatilor nationale, cu exceptia a trei puncte care vor merge la nivelul coalitiei guvernamentale, printre care si articolul 14, referitor la limitele teritoriale, modificat in comisie la propunerea PDL. Astfel, amendamentul stabileste ca statul poate modifica limitele administrativ teritoriale daca nu afecteaza dreptul minoritatilor nationale din zona.

"La nivelul grupurilor parlamentare care fac parte din coalitie am discutat Statutul minoritatilor nationale. Am armonizat punctele de vedere care au fost divergente, au ramas cateva care vor merge la nivelul coalitiei si maine intra in comisie pentru a finaliza raportul", a precizat Mircea Toader.

El a aratat ca sunt cateva articole care vor fi discutate in coalitie, mentionand faptul ca mai trebuie sa se ajunga la o concluzie in privinta articolului 14, al dreptului de veto al Consiliului National al autonomiei culturale care va fi infiintat prin legea Statutului minoritatilor, dar si la capitolul privind autonomia culturala.

×