x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Disponibilizarea poliţiştilor, la mâna deputaţilor

Disponibilizarea poliţiştilor, la mâna deputaţilor

de Carmen Vintila    |    03 Mai 2011   •   13:32

Introdus pe ordinea de zi la începutul şedinţei de plen, la propunerea PD-L, proiectul de lege privind disponibilizarea poliţiştilor a fost aprobat azi pe articole de deputaţI, votul final urmând să fie dat săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională. Proiectul de lege , care prevede că 8.500 de angajaţI ar trebui să plece din ministerul de Interne, a fost aspru criticat de reprezentanţii opoziţiei care au cerut inclusiv retrimiterea acestuia la comisie. Nu au avut însă succes, propunerea pesedistei Aura Vasile fiind respinsă prin vot. "A modifica ordinea de zi mi se pare un mod total nepotrivit pentru a lucra. Dumneavoastră nu vreţI ca Parlamentul să lucreze corect”, i-a reproşat liberalul Eugen Nicolăescu preşedintei de şedinţă, Roberta Anastase. "Noi ne opunem acestei dezbateri dar şi disponibilizării care o pretinde MAI”, a susţinut şI liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, anunţănd totodată că partidul pe care îl reprezintă nu va vota proiectul pentru că acesta nu face decât să consfinţească prevederi care există déjà.

"Un minister de importanţa MAI este tratat de majoritate de o manieră incalificabilă. Nu este normal să votăm pe genunchi, să se încalce procedurile, să ni se bage pumnul în gură să nu dezbatem proiectul în comisiile reunite, mai ales că fusese respins în comsia de Apărare… De ce ministrul nu a participat nici la comisii, nici la plen la o decizie atât de importantă?”, a spus şI liberalul Victor Paul Dobre.

Şi fostul ministru de Interne, deputatul independent, Marian Săniuţă a criticat proiectul de lege, susţinând că "suntem în faţa unei premieri postdecembriste”. "Prin acest proiect de lege se cere în premieră ca prevederile legale să nu fie aplicate. …Prin această concediere colectivă înainte de intrarea în spaţiul Scenghen vom ajunge într-o situaţie extreme de interesantă”, a mai spus Săniuţă. Totodată, reprezentanţii PSD şI PNL şi-au exprimat convingerea că proiectul de lege va fi respins de Curtea Constituţională pentru că prin prevederile sale creează discriminare. "O lege care îi trimite pe poliţişti în şomaj nu poate fi numită lege, ci o pseudolege”, a conchis pesedistul Doru Frunzulică. 

×