x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doar trei zile de munca pentru alesi

Doar trei zile de munca pentru alesi

21 Apr 2004   •   00:00

Parlamentarii vor lucra doar trei zile pe saptamana, in Parlament, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale.

Secretarul Camerei Deputatilor Tudor Mohora (PSD) a anuntat ieri ca Birourile Permanete ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis, la propunerea reprezentantilor PSD, PD si PNL, ca, in saptamanile din campania electorala, programul legislativ sa fie respectat si atunci cand nu sunt probleme urgente de discutat in Camera sau Senat, parlamentarii sa lucreze luni, marti si miercuri in Parlament, iar incepand de joi sa aiba activitate in teritoriu. „Daca o Camera va considera ca trebuie sa convoace plenul joi pentru dezbaterea unui proiect de lege, va face acest lucru", a explicat Mohora.

Propunere fara succes

Tudor Mohora a aratat ca reprezentantii PRM au sustinut, fara succes, ca deputatii si senatorii sa-si ia o pauza de la Parlament in saptamana de dinaintea alegerilor locale si in cea de dupa alegeri, asa cum s-a procedat si in ceilalti ani electorali. Membrii din conducerea celor doua Camere legislative au discutat si despre prezenta la lucrarile Parlamentului a deputatilor si senatorilor-candidati in alegerile locale pentru functia de primar sau consilier local. Potrivit lui Mohora, cei care vor dori sa participe in campania electorala si in zilele in care Parlamentul lucreaza vor trebui sa opteze fie pentru suspendarea din functie, fie pentru concediu fara plata.

Fara derogari

Deputatul PSD a aratat ca Birourile Permanente ale Camerei si Senatului au precizat ca trebuie sa se respecte Legea electorala, care prevede ca functionarii publici ce doresc sa se implice in campania electorala trebuie sa opteze pentru suspendarea din functie sau pentru concediu fara plata. „Noi am hotarat ca nu este cazul sa se aprobe pentru deputati si senatori derogari de la lege", a explicat Tudor Mohora.

El a apreciat ca, oricum, „greutatea campaniei electorale cade catre sfarsitul saptamanii", cand parlamentarii vor avea activitate in teritoriu.

Cei care vor spune ca vor sa bata fiecare strada si in celelalte zile vor trebui sa faca o solicitare la Biroul Permanent, a spus Mohora.

Conducerile celor doua Camere legislative nu au discutat si nu au stabilit ce sanctiuni ar trebui sa se aplice, in cazul in care parlamentarii vor absenta de la lucrarile Parlamentului pentru a participa in campania electorala, fara sa ceara concediu fara plata sau suspendarea din functie.

×
Subiecte în articol: politic