x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dominic Fritz a anunțat data de lansare a Capitalei Culturale Europene: 17-19 februarie 2023

Dominic Fritz a anunțat data de lansare a Capitalei Culturale Europene: 17-19 februarie 2023

05 Iul 2022   •   16:20
Dominic Fritz a anunțat data de lansare a Capitalei Culturale Europene: 17-19 februarie 2023
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat că evenimentul oficial de lansare a Capitalei Culturale Europene va avea loc în 17-19 februarie.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început deja.

Acesta spune că, anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timișoara au fost încheiate contracte de finanțare cu sectorul cultural independent pentru evenimente culturale de aproape 11 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 1.800 de artiști și operatori culturali implicați, 329 de evenimente și producții locale, peste 1.300 de voluntari incluși în proiecte, precum și colaborări cu operatori și instituții din 26 de țări europene.

„Toată această mobilizare de forțe și de resurse trebuie să aibă un impact în comunitate. Să facă o schimbare în bine. Fiecare leu pe care îl investim în cultură trebuie să aducă o creștere a calității vieții pentru cât mai mulți membri ai comunității”, a scris Fritz pe Facebook.

Primarul spune că se va întâlni miercuri la București cu peste 20 de ambasadori din țări ale Uniunii Europene și nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timișoarei și a Capitalei Culturale în țările lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz