x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Demisia mea din funcția de președinte executiv poate să pună partidul într-o situație delicată

Dragnea: Demisia mea din funcția de președinte executiv poate să pună partidul într-o situație delicată

18 Mai 2015   •   07:12
Dragnea: Demisia mea din funcția de președinte executiv poate să pună partidul într-o situație delicată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Liviu Dragnea a declarat duminică, la postul de televiziune Antena 3, că demisia sa din funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD) poate să pună partidul într-o situație delicată într-un an preelectoral, când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor.


"Nu este ușor. Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, noaptea, ieri toată ziua, astăzi toată ziua, majoritatea — cred că toate organizațiile județene — au transmis comunicate, rezoluții, solicitări, dincolo de telefoane directe și sms-uri, cred că i-au trimis și lui Victor Ponta, că mâine să nu demisionez din funcția de președinte executiv. Demisia mea din funcția de președinte executiv, într-adevăr, poate să pună partidul într-o situație delicată, într-un an preelectoral când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor, când partidul trebuie restructurat și recalibrat și remotivat și reorganizat, pentru a se pune în pregătirea de campanie", a precizat Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că luni mandatul său este "pe masa BPN", cu decizia pe care a anunțat-o, aceea de a demisiona din funcția de președinte executiv al partidului.

"Eu le mulțumesc, îmi este foarte greu să renunț la ceea ce am făcut. Mâine, mandatul meu este pe masa Biroului Permanent Național, eu mâine intru în ședința BPN cu decizia pe care am anunțat-o. Vom discuta și dacă reușim să găsim împreună un mod prin care eu pot ajuta în continuare partidul, dacă vom reuși mâine să găsim o formulă prin care eu să sprijin în continuare partidul, să mă implic în continuare în munca de partid, cu dragă inimă", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a mai spus că nu se poate gândi la ceea ce se va întâmpla peste un an, pentru că acum este foarte afectat de decizia instanței.

"Nu mă pot gândi la ceea ce s-a întâmplat peste un an, sunt foarte afectat și frustrat de această decizie, mă consider nevinovat, pentru că nu știu să fi făcut ceva", a concluzionat Dragnea.

Liviu Dragnea a anunțat vineri că a demisionat din funcția de ministru al Administrației Publice și Dezvoltării Regionale și a adăugat că luni își va depune demisia și din funcția de președinte executiv al PSD.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani.

Ceilalți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă.

×