x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, despre cazul Şova: Am solicitat colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă

Dragnea, despre cazul Şova: Am solicitat colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă

29 Noi 2015   •   14:13
Dragnea, despre cazul Şova: Am solicitat colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă
Sursa foto: Dan Sova (FOTO: Karina Knapek/Intact Images)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la PRO TV, că a solicitat colegilor senatori "să lase" judecătorul să decidă în cazul senatorului Dan Şova.

"Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ţine cont de această decizie politică, care dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Şova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special", a precizat Dragnea.

El a adăugat că judecătorul trebuie să decidă în astfel de cazuri şi nu parlamentarii, care nu ar trebui să aibă imunitate.

"Am mai spus în câteva rânduri că, în opinia mea, dacă vom reuşi să votăm, să aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo (...) Până la urmă trebuie să avem această atitudine, să lăsăm judecătorul să decidă. Sigur, politic am stabilit, susţinem aceste cereri. Parlamentarii trebuie să facă legi în această ţară, acesta este rolul principal al parlamentarilor", a mai spus Dragnea.

Senatorii jurişti au întocmit, marţi, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea dan sova psd