x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Este firesc să se organizeze alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare la aceeaşi dată

Dragnea: Este firesc să se organizeze alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare la aceeaşi dată

28 Sep 2015   •   23:45
Dragnea: Este firesc să se organizeze alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare la aceeaşi dată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că i se pare un lucru firesc ca alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare să fie organizate la aceeaşi dată, iar mandatul unui parlamentar să dureze cinci ani.

"Este firesc să fie parlamentarele cu prezidenţialele şi să avem toate alegerile într-un an. De ce am zis cinci ani? Din două motive: nu cred că e corect să se micşoreze mandatul preşedintelui şi alt motiv e că cele europarlamentare sunt din cinci în cinci ani. Atunci am avea şansa ca, între alegerile din 2015 să zicem şi până în 2020, să fie cinci ani în care nu sunt campanii electorale, în care nimeni nu mai e tentat să fie populist, nimeni nu mai e tentat să facă scandal", a afirmat Dragnea la TVR.

Totodată, el a menţionat că este nevoie de o clarificare a modului de organizare a campaniilor electorale, făcând referire la dosarul "Referendumul" în care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Am sentimentul profund al nevinovăţiei mele. Sunt absolut convins că nu am încălcat legea cu absolut nimic în ceea ce priveşte campania de la Referendum. În acelaşi timp, cred că este nevoie de o clarificare a modului cum se organizează campaniile electorale, pentru că faptul că eu mă simt profund nevinovat, faptul că n-am făcut absolut nimic, nu înseamnă că cineva din justiţie nu poate face o confuzie, nu poate înţelege într-un fel o prevedere legală pe care noi o înţelegem în alt fel. Dincolo de orice altceva, dincolo de procesul meu, eu sunt un simplu cetăţean, dar mai important este obiectivul de a nu bloca procesele democratice în România. Alegerile reprezintă un fundament al democraţiei, ori sistemul de alegeri, modul de a face campanie trebuie să fie atât de limpede şi atât de neagresiv şi atât de nepericulos pentru cei care organizeză campanii în aşa fel încât orice membru de partid să aibă siguranţa că poate face campanie fără să fie luat la întrebări", a mai spus Liviu Dragnea.  

Agerpres

×