x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Este foarte important să negociem serios interesele românilor din Marea Britanie

Dragnea: Este foarte important să negociem serios interesele românilor din Marea Britanie

26 Iun 2016   •   21:19
Dragnea: Este foarte important să negociem serios interesele românilor din Marea Britanie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că este foarte important, în actualul context al Brexit-ului, să se negocieze în favoarea intereselor românilor care trăiesc în Marea Britanie şi a pledat din nou pentru necesitatea unui proiect de ţară pentru următorii 20 - 25 de ani.

"Există capacitate suficientă şi la BNR, şi la nivelul Guvernului să gestioneze efectele Brexit-ului, dar asta nu înseamnă că cineva se culcă pe o ureche. Cuvântul a fost (la consultările de la Cotroceni - n.r.) să rămânem în alertă toată lumea şi vigilenţi. Era aproape imposibil vineri ca cineva din România sau din altă parte să evalueze toate consecinţele acestei acţiuni din Marea Britanie. Dar instituţiile statului au început de vineri să lucreze la mai multe planuri în funcţie de evoluţia situaţiei din UE şi din Marea Britanie", a declarat Dragnea, duminică seara, la România TV.

El a spus că preocupările sunt mari şi cel mai rău era ca românii să intre în panică.

"Sunt nişte oportunităţi pe care le putem folosi. România este o insulă de stabilitate şi este important pentru noi (...) să negociem foarte serios interesele românilor care trăiesc în Marea Britanie, pentru că şi-au făcut planurile de viaţă, planuri de muncă. Trecând peste toate atacurile împotriva mea şi a PSD, tot sper ca apelul meu de a ne aşeza la masă partidele politice, împreună cu preşedintele pentru a începe construcţia unui proiect de ţară pentru următorii 20 - 25 de ani rămâne o dorinţă mare şi a mea şi a partidului. Noi am început să lucrăm serios la acest plan şi cu el vom veni în oferta noastră din septembrie - octombrie", a precizat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a menţionat că există un curent de euroscepticism care creşte în multe ţări, context în care nimeni nu se poate juca cu suveranitatea unui stat.

"Proiectul european se va redefini serios şi, în acest context, România trebuie să aibă un rol serios, o voce puternică în UE şi nu cred că trebuie să mai stăm în situaţia în care să stăm mereu cu capul plecat să ni se spună ce avem voie să facem, ce avem voie să nu facem", a adăugat Liviu Dragnea. AGERPRES

×