x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea insistă cu procesul împotriva congresului prin care Viorica Dăncilă i-a luat locul

Dragnea insistă cu procesul împotriva congresului prin care Viorica Dăncilă i-a luat locul

de Ion Alexandru    |    03 Oct 2019   •   11:41
Dragnea insistă cu procesul împotriva congresului prin care Viorica Dăncilă i-a luat locul

Social-democrații se confruntă însă și cu o altă problemă juridică. Fostul lider al partidului, Liviu Dragnea, a formulat recurs împotriva hotărârii Tribunalului București din data de 8 august, prin care i-a fost respinsă cererea de intervenție în cauza privind validarea noii alegeri a conducerii PSD. Dosarul se află la Curtea de Apel București și are termen de judecată pe 17 octombrie.

În fapt, cererea lui Liviu Dragnea vizează că, prin decizia prin care a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, ÎCCJ a stabilit că angajarea celor două salariate de la DGASPC Teleorman au generat o fraudă a bugetului instituției, în folosul organizației PSD Teleorman. În acest context, conform legii, organizația PSD Teleorman ar trebui dizolvată, astfel încât participarea reprezentanților ei la congresul PSD din 29 iunie 2019 și votul acordat noii conduceri a partidului sunt nule de drept, inclusiv rezultatul acelui congres.

Mai mult, în cererea sa, Liviu Dragnea afirmă, prin avocați, că această situație ar putea duce inclusiv la dizolvarea formațiunii politice PSD.

Surse juridice susțin însă că dacă și ÎCCJ va menține decizia Tribunalului și va înlătura aceste argumente, se statuează juridic faptul că PSD Teleorman nu a beneficiat de niciun folos material injust prin angajarea la DGASPC Teleorman a celor două salariate. Ceea ce, prin extrapolare, ar duce la invalidarea argumentației pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat. O soluție definitivă de respingere a acțiunii va fi folosită de Liviu Dragnea în exercitarea unei căi extraordinare de atac pentru desființarea sentinței definitive de condamnare.

×