x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: "N-am renunţat la ideea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie realizat în acest an. Regiunile în România trebuie să existe"

Dragnea: "N-am renunţat la ideea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie realizat în acest an. Regiunile în România trebuie să existe"

05 Iul 2013   •   14:42
Dragnea: "N-am renunţat la ideea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie realizat în acest an. Regiunile în România trebuie să existe"
Sursa foto: Intact Images

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat că n-a renunţat la ideea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie realizat în acest an cu şanse să fie validate regiunile care trebuie să existe în România.

"Eu n-am renunţat la ideea că referendumul pentru modificarea Constituţiei poate fi realizat în acest an cu şanse de a fi validat. Regiunile în România trebuie să existe. Că vom reuşi să le înfiinţăm în acest an, dacă vom reuşi să avem un referendum validat, dacă vom reuşi să-l facem la anul, asta nu înseamnă decât că România pierde un an din dezvoltare. Că e mult sau puţin, cert este că proiectul de regionalizare merge în continuare. Vom analiza - i-am spus primului ministru ieri - vom analiza toţi care sunt posibilele acţiuni sau măsuri în cadrul legii pe care le putem adopta, astfel încât să asigurăm o prezenţă de peste 50 la sută plus unu pentru validarea referendumului de modificare a Constituţiei", a spus vicepremierul într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MDRAP.

Întrebat în ce măsură va fi afectată absorbţia fondurilor europene în următorul exerciţiu financiar, în condiţiile în care argumentul principal al USL pentru modificarea Constituţiei în acest an era ca regiunile să existe deja, Liviu Dragnea s-a arătat convins că se va reuşi găsirea unei variante de rezervă intermediare care să ofere posibilitatea negocierii cu Comisia Europeană a unui nou acord de parteneriat în aşa fel încât gradul de absorbţie al fondurilor europene la nivel regional să fie unul mult mai bun faţă de exerciţiul anterior.

El nu a dorit să dea detalii în acest sens, argumentând că nu a renunţat la ideea de a avea un referendum valid în această toamnă. (Agerpres)

×