x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici să-l forțez

Dragnea: Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici să-l forțez

24 Sep 2015   •   19:46
Dragnea: Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici să-l forțez
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi nu poate să roage și nici să forțeze pe cineva să rămână candidat la președinția partidului.


Afirmația sa vine în contextul renunțării la cursa pentru șefia formațiunii social-democrate a lui Robert Negoiță și Șerban Nicolae.

"M-au sunat mai mulți colegi, am văzut și eu, ca și alți colegi, unii își anunță candidatura la televizor și și-o retrag pe Facebook, alții și-o retrag prin scrisori deschise, eu în schimb am văzut un singur coleg care și-a luat în serios anunțul de candidatură — domnul Daniel Savu și chiar îl apreciez.

El a trimis email-uri sau scrisori la toate organizațiile județene, spunându-le că vrea să candideze și întrebându-i dacă îi acordă susținere. Am văzut, de asemenea, astăzi două declarații, una a lui Mircea Geoană și una a lui Șerban Nicolae. Mi se pare o echipă eficientă și foarte interesantă.

Ce să fac mai mult? Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici nu pot să-l forțez, mi-e foarte greu să mai comentez asta", a spus Dragnea, la sediul PSD.

El consideră că un candidat serios la conducerea partidului este acela care ''vine cu un proiect de candidatură abia după ce se finalizează termenul de depunere a candidaturilor și aceasta este validată''.

"Altfel, sunt acțiuni de imagine pentru a le crește notorietatea unora sau altora în perspectiva alegerilor de la Congres pentru celelalte funcții, iar solicitările de acolo, din acea scrisoare deschisă, nu îmi pot fi adresate mie, ci CExN și Comisiei electorale centrale. Nu pot fi sub nicio formă de acord cu solicitarea care este complet nestatutară, adică cineva care vorbește de posibile nerespectări de reguli sau de statut să ceară o încălcare gravă a statutului care prevede fără dubiu ca alegerile pentru președinte să se desfășoare în cadrul unui scrutin universal.

Deja este o prevedere pe care toți membrii de partid o susțin. Partidul se poate organiza și va fi un scrutin de succes, dar ca să schimbi această regulă nu poți să o faci pur și simplu prin declarații, este o regulă obligatorie", a menționat liderul PSD.

Dragnea a adăugat că îi încurajează pe toți colegii care vor să intre în cursa pentru șefia PSD să-și depună candidatura.

Liviu Dragnea a mai precizat că nu se pune problema sancționării lui Șerban Nicolae, care a acuzat nereguli în ''organizarea Congresului și a alegerilor pentru funcțiile de conducere la nivel național'', considerând-o ''profund viciată, nestatutară și confuză''. "E bine să ai așa ceva în partid, că altfel ar fi foarte multă plictiseală", a spus acesta. 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea