x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea l-a anunţat pe Cioloş că PSD nu votează Guvernul dacă nu se vine cu alt nume la Sănătate

Dragnea l-a anunţat pe Cioloş că PSD nu votează Guvernul dacă nu se vine cu alt nume la Sănătate

16 Noi 2015   •   13:44
 Dragnea l-a anunţat pe Cioloş că PSD nu votează Guvernul dacă nu se vine cu alt nume la Sănătate
Sursa foto: Liviu Dragnea / Foto: Adrian Manolache

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a informat luni că l-a sunat duminică seara pe premierul desemnat Dacian Cioloş pentru a-i transmite că social-democraţii nu vor da un vot pozitiv la învestirea noului Cabinet dacă nu se va renunţa la propunerea iniţială pentru Ministerul Sănătăţii.

"Aseară (...) colegii mi-au arătat informaţiile legate de acel personaj (Adrian Baciu - n.r.). L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Cioloş imediat, spunându-i că PSD-ul nu poate lua în calcul votul pozitiv la învestitura Guvernului, dacă acel domn rămâne membru al Cabinetului. Spre satisfacţia mea, domnul Cioloş l-a retras şi l-a înlocuit cu un domn respectabil, din câte am înţeles", a declarat preşedintele PSD, într-o conferinţă de presă.

Dragnea a adăugat că propunerea făcută iniţial la Sănătate era "de neacceptat, în primul rând, de către medicii din România şi de către sistemul de sănătate".

"Dacă ne gândim, în primul rând, la medicii care sunt eroi în aceste zile şi încearcă să salveze câte vieţi mai pot salva, cum s-ar fi simţit cu un asemenea personaj exotic în fruntea sistemului de sănătate. Nu cred că un domn la 27 de ani şi care, din câte am înţeles, nu avea nici rezidenţiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important", a afirmat preşedintele PSD.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a retras, duminică seară, propunerea anunţată iniţial pentru Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, noua nominalizare fiind Patriciu Achimaş-Cadariu, director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea Victor Ponta dacian ciolos