x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziția critică intenția de comasare a alegerilor: Drepta unită o să bată stânga comasată PSD-PNL

Opoziția critică intenția de comasare a alegerilor: Drepta unită o să bată stânga comasată PSD-PNL

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   12:00
Opoziția critică intenția de comasare a alegerilor: Drepta unită o să bată stânga comasată PSD-PNL

Alianța Dreapta Unită critică intenția liberalilor și social-democraților de a comasa alegerile europarlamentare și locale. „Drepta unită se va opune și o să bată stânga comasată PSD-PNL”, spune Cătălin Drulă. Eugen Tomac cere organizarea unui refendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat miercuri că intenția de a comasa alegerile este „un proiect foarte clar împotriva României, stânga comastă”.

„Drepta unită se va opune și o să bată stânga comasată PSD-PNL. (...) PNL a trădat electoratul de dreapta, a abandonat clasa de mijloc, antreprenorii care creează locuri de muncă în România (...) Drepta unită este pregătită să câștige alegerile, indiferent cum le vor organiza”, adaugă Drulă.

„Acest atac sălbatic la adresa democrației ne revoltă și ne îndeamnă să fim și mai hotărâți în obiectivele pe care ni le-am asumat. În timp ce PSD și PNL își unesc destinele pentru veșnicie, în numele așa-zisului interes al cetățenilor, noi constatăm că, de fapt, acest lucru îl fac de frică”, spune liderul PMP, Eugen Tomac.

El a cerut aprobarea proiectelor de lege pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 și pentru alegerea primarilor în două tururi.

De asemenea, Alianța Dreapta Unită îi cere președintelui Iohannis să convoace un referendum privind eliminarea pensiilor speciale.

„Noi vom apela la toate pârghiile legale și constituționale pe jcare le avem la dispoziție pentru a împiedica acest plan antidemocratic și neconstituțional. În cazul în care vor veni cu un proiect de lege, îl vom ataca la CCR, dacă vor emite ordonanță de urgență vom sesiza Avocatul Poporului, singura instituție care are capacitatea de a declanșa controlul constituțional în cadrul ordonanțelor de urgență. Vom ataca în instanță atât ordonanța, cât și hotârârea care va fi emisă pentru stabilirea datelei alegerilor locale la altă dată decât este normal”, spune Ludovic Orban.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Drulă tomac orban