x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dubla cetatenie - Protest maghiar la vizita unui lider ungar

Dubla cetatenie - Protest maghiar la vizita unui lider ungar

09 Noi 2004   •   00:00

Filiala Covasna a UCM va organiza azi un protest in tacere in fata Casei cu Arcade din Sfantu Gheorghe, pentru a-si manifesta astfel nemultumirea fata de prezenta lui Hiller Istvan (foto), ministrul Culturii din Ungaria si liderul Partidului Socialist Ungar, care se opune proiectului de acordare a dublei cetatenii pentru etnicii maghiari.

ANIELA NINE

Click pentru a mari imaginea
CRITICI. Vicepresedintele UCM, Tulit Attila, a declarat pentru Mediafax ca este inacceptabil faptul ca Hiller Istvan a fost invitat in judetul Covasna, intr-o regiune a carei populatie doreste, in marea majoritate, dubla cetatenie. Hiller Istvan va vizita azi, alaturi de omologul sau roman, Razvan Theodorescu, Casa cu Arcade din Sfantu Gheorghe, unde primarul municipiului, Albert Almos, va prezenta proiectul comun romano-maghiar privind reabilitarea cladirii.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat ca ii va cere liderului Partidului Socialist Ungar, Hiller Istvan, in numele maghiarilor din Transilvania si al UDMR, ca partidele de guvernamant din Ungaria sa isi revizuiasca pozitia fata de referendum.

REFERENDUM. In Ungaria se va desfasura la 5 decembrie un referendum, initiat de Uniunea Mondiala a Maghiarilor, care va decide daca persoanele care pot dovedi ca sunt etnici maghiari naturalizati in alte state vor putea primi cetatenia ungara. Tema acordarii dublei cetatenii a fost dezbatuta incepand din vara acestui an, motivatia acesteia fiind facilitarea contactului dintre etnicii maghiari din state care nu fac parte din UE si Ungaria.

×
Subiecte în articol: politic