x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După 8 luni de guvernare, PSD își face ANALIZELE

După 8 luni de guvernare, PSD își face ANALIZELE

27 Aug 2017   •   21:30
După 8 luni de guvernare, PSD își face ANALIZELE

Evaluarea a opt luni de guvernare şi proiectul de buget se află pe agenda discuţiilor reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, la Constanţa, a declarat duminică liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, adăugând că temele vor fi discutate şi în şedinţa grupurilor parlamentare şi cu miniştrii cabinetului Tudose. 

"Practic, evaluarea după primele opt luni de guvernare va fi prezentată weekend-ul următor tot la Constanţa. Vom avea o întâlnire puţin mai mare - şi Comitetul Executiv Naţional şi grupurile parlamentare (...). Se va prezenta starea naţiunii, dacă putem să spunem aşa, după opt luni de guvernare - unde ne aflăm, ritmul sau nivelul de recuperare al întârzierilor din perioada trecută şi care sunt propunerile legislative pentru această toamnă şi bineînţeles proiectul de buget. Am discutat cu premierul Tudose despre proiectul de buget şi cu ministrul de Finanţe şi cu cei doi vicepremieri. Vom încerca, şi cred că vom reuşi, ca proiectul de lege a bugetului să fie depus în Parlament aşa cum spune Constituţia - în octombrie -, pentru ca el să fie aprobat într-un termen normal de către Parlament, să fie promulgat de preşedintele României şi să poată să dea posiblitatea tuturor instituţiilor publice ca de la 1 ianuarie să poată să opereze pe noul buget", a declarat Dragnea, la Antena 3. 

Potrivit acestuia, din cauza faptului că guvernul a fost instalat târziu nu s-au putut lua ''nişte măsuri'' până la 31 decembrie. Dragnea a susţinut că s-au pierdut 7 miliarde de lei pentru că bugetul a fost aprobat târziu, arătând că ''cel puţin două luni şi ceva de zile unele măsuri'' nu au putut fi implementate. 

"Nu se va mai întâmpla aşa anul ăsta, vom intra în normalitate şi constituţionalitate şi vom avea proiectul de buget în luna octombrie aşa încât după procedurile parlamentare şi dezbateri va fi aprobat şi trimis la promulgare, la preşedinte", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

×