x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duşa: Aviaţia militară a dus ajutoare în Siria. Despre Hayssam, unele informaţii sunt clasificate

Duşa: Aviaţia militară a dus ajutoare în Siria. Despre Hayssam, unele informaţii sunt clasificate

21 Iul 2013   •   16:19
Duşa: Aviaţia militară a dus ajutoare în Siria. Despre Hayssam, unele informaţii sunt clasificate
Sursa foto: Cornel Puntan/Intact Images

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, duminică, la Câmpia Turzii, că aviaţia militară a transportat zilele trecute ajutoare umanitare pentru populaţia siriană şi, întrebat dacă Omar Hayssam a fost adus în ţară cu acel avion, Duşa a spus că "anumite informaţii sunt clasificate", informează mediafax.ro.

"Eu nu ştiu nimic de acel avion. Sunt anumite informaţii care sunt clasificate şi precizam şi sâmbătă că Armata României, care este instituţia cea mai apreciată de români, nu întreprinde decât misiuni legale, confom legislaţiei României şi celei internaţionale. Am precizat că aviaţia militară a efectuat, zilele trecute, în conformitate cu legea, un zbor în care a transportat ajutoare umanitare pentru populaţia siriană", a spus Duşa.

Ministrul a precizat că materialele transportate pe calea aerului, alimente şi materiale de strictă necesitate, au fost predate reprezentanţilor Semilunii Roşii de la Damasc.

"A fost un transport cu caracter umanitar, desfăşurat în condiţiile legii, iar materialele transportate pe calea aerului, alimente şi materiale de strictă necesitate, au fost predate reprezentanţilor Semilunii Roşii de la Damasc", a subliniat acesta.

Întrebat, în continuare, dacă Omar Hayssam a fost adus în ţară cu acel avion care a făcut zborul umanitar, Duşa a răspuns că anumite informaţii sunt clasificate.

"Degeaba insistaţi, că v-am precizat că anumite informaţii sunt clasificate şi nu am să fac nicio precizare şi nu am să comentez acest subiect, mai ales că nu este treaba mea", a subliniat ministrul Apărării.

Imagini cu o aeronavă de tip Spartan aparţinând Armatei Române care ar fi dus ajutoare umanitare în Siria, joi dimineaţă, au fost difuzate de televiziuni arabe. În imaginile respective apare şi ambasadorul României în Siria.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40. 

×
Subiecte în articol: omar hayssam mircea dusa