x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duţu, acuzat de blat cu PC

Duţu, acuzat de blat cu PC

de Oana Stancu Zamfir    |    20 Iun 2008   •   00:00
Duţu, acuzat de blat cu PC

REACŢII ● PD-L îşi ameninţă voalat deputatul cu excluderea
PD-L consideră că afirmaţiile lui Stelian Duţu din interviul publicat ieri de Jurnalul Naţional sînt "tainul" plătit pentru intrarea în PC. Deputatului i se atrage atenţia că "reţeta" a fost aplicată şi de senatorul Marinescu şi a fost exclus din partid.



REACŢII ● PD-L îşi ameninţă voalat deputatul cu excluderea
PD-L consideră că afirmaţiile lui Stelian Duţu din interviul publicat ieri de Jurnalul Naţional sînt "tainul" plătit pentru intrarea în PC. Deputatului i se atrage atenţia că "reţeta" a fost aplicată şi de senatorul Marinescu şi a fost exclus din partid.

Partidul Democrat Liberal a trimis ieri agenţiei Mediafax, care a preluat fragmente din interviul publicat de Jurnalul Naţional, următorul comunicat: "Declaraţiile din interviul acordat astăzi Jurnalului Naţional de către deputatul Stelian Duţu reprezintă un gest incorect din punct de vedere politic. Intervievatul lansează ipoteze ce se doresc a fi credibile doar pentru că vorbeşte din interiorul PD-L. În opinia noastră, dl Duţu spune neadevăruri ce pregătesc intrarea domniei sale în Partidul Conservator, acest interviu fiind doar un «tain» plătit înainte: atacul la adresa PD-L şi a preşedintelui României". PD-L susţine că "reţeta nu este nouă", fiind aplicată şi de senatorul Marius Marinescu înainte de a fi exclus din partid şi de a deveni membru PC.

Emil Boc face o declaraţie aproape identică Mediafax. Refuză să răspundă punctual acuzaţiilor lui Duţu, afirmînd că, neavînd performanţă politică în PD-L, "domnul Duţu îşi caută intrarea în PC şi orice altă intrare poate fi mai bună decît un interviu plin de neadevăruri şi minciuni la adresa PD-L". "Este un interviu blat pentru a-şi pregăti intrarea în PC printr-un atac la adresa PD-L", a afirmat Boc, refuzînd să facă alte comentarii, potrivit Mediafax.

La comunicatul PD-L, un comunicat replică al PC, care dezminte că ar avea vreo legătură cu declaraţiile lui Duţu. În schimb, PC le aduce aminte democrat-liberarilor că preferatul lor de acum, Dorel Onaca, a fost membru PC. "Foşti membri ai PC ocupă acum funcţii-cheie în PD-L. Deputatul Graţiela Iordache, senatorul Dorel Onaca sau senatorul Constantin Gheorghe sînt numai cîteva exemple de racolări politice, motiv pentru care PD-L trebuie să recunoască că s-a bazat pe PC pentru a-şi creşte numărul de membri", se arată în comunicat.
I
NTERVIUL. Stelian Duţu afirmă în interviul publicat ieri de Jurnalul Naţional că mai mulţi lideri ai PD-L – printre care Vasile Blaga şi Emil Boc – i-au cerut încă de anul trecut să se retragă de la şefia organizaţiei Constanţa pentru că nu este dorit de preşedintele Traian Băsescu. Acelaşi lucru ar fi fost transmis unor colegi de Theodor Stolojan ("Nici Dumnezeu nu-l mai poate salva pe Duţu") sau de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu ("Trebuie să terminăm cu Duţu, frate-miu nu-l vrea!"). O posibilă explicaţie este legată de faptul că ginerele deputatului este judecătorul care a respins arestarea lui Dinu Patriciu la sfîrşitul lui martie 2006. Tot în interviu Duţu confirmă că la Bucureşti PD-L a făcut blat cu PSD, iar Onaca a fost pus candidat la Constanţa pentru că "o structură informativă" a prezentat preşedintelui Băsescu "mai multe informări din care reieşea că e singurul care-l bate pe Mazăre".

Fost coordonator al campaniei PD la localele din 2000, cînd a scos un scor dublu faţă de parlamentare, Duţu afirmă că PD-L nu poate obţine mai mult de 28% la viitoarele alegeri şi riscă să rămînă izolat pe scena politică, iar Traian Băsescu să piardă prezidenţialele din 2009. De aceea, Duţu susţine că fuziunea cu PNL trebuie refăcută chiar şi fără Traian Băsescu. "Nu mai e cazul să se forţeze această imagine combinată partid – Traian Băsescu. PD-L trebuie să-şi găsească lideri care să dea dimensiune partidului, nu să fie slugoi pe o anumită imagine", spune deputatul PD-L.  

"Să se ducă Boc în PC!"

Deputatul Duţu neagă plecarea la PC. "Am declarat şi în interviu că nu plec din PD-L. Am plecat o dată, a fost o greşeală, nu mai plec. Comunicatul partidului e amuzant, e în stilul în care face politică actuala conducere a partidului. Atîta minte, atîta putinţă! E clar o încercare de a mă avertiza că vor proceda cu mine cum au procedat cu senatorul Marinescu, pe care l-au exclus. Deci nu plec la PC şi vreau să-l întreb pe Emil Boc, dacă nu plec eu, se duce el în locul meu?", ne-a declarat Duţu.

Nu te pui cu "Dumnezeu"!

"Pe 17 aprilie îl sun pe Emil Boc. «Măi Emile, voi l-aţi trimis pe Onaca aici să se erijeze în mare conducător de oşti?». «Stelică, spune el, nu-i nimic adevărat.» Îl înjură pe Onaca, una de aia bărbătească, şi-mi spune să-l las un sfert de oră să vadă ce se întîmplă. După un sfert de oră mă sună foarte oficial: «Stelică, uite ce se întîmplă... Tu ai făcut vreo declaraţie împotriva preşedintelui României cu dealuri şi cu dumnezei?». «Emile, şi tu eşti un dumnezeu care luminezi un deal – al partidului», răspund eu. «Păi, Stelică, cel care face declaraţii împotriva preşedintelui României nu are ce să caute în acest partid!» şi mi-a închis telefonul. A doua zi, mă sună Videanu să mă roage să convoc Biroul Judeţean, că vorbeşte el cu Onaca. Convoc Biroul pentru ora 17:00, numai că la 11:00 mă sună Videanu iar: «Stelică, contramandează! Preşedintele nu mă lasă să vin la Constanţa»" – fragment din interviul publicat de Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: politic pd-l duţu