x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dutu, in rol de sperietoare

Dutu, in rol de sperietoare

de Oana Stancu Zamfir    |    05 Aug 2008   •   00:00
Dutu, in rol de sperietoare

CONSTANTA ● Capul rascoalei, considerat autoexclus
Liderii PD-L incearca sa inabuse razmerita de la Constanta prin eliminarea celui care e considerat capul ei: Stelian Dutu. Pe care nu-l exclud insa, il considera plecat de bunavoie.



CONSTANŢA ● Capul răscoalei, considerat autoexclus
Liderii PD-L încearcă să înăbuşe răzmeriţa de la Constanţa prin eliminarea celui care e considerat capul ei: Stelian Duţu. Pe care nu-l exclud însă, îl consideră plecat de bunăvoie.

Biroul Permanent al PD-L a făcut din deputatul Stelian Duţu, fost preşedinte al filialei Constanţa, un erou de poveste. Potrivit liderilor de la centru, acesta singur reuşeşte să manevreze o întreagă organizaţie, primari, preşedinţi de filiale plus 600 de suflete prezente la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean, care a avut loc sîmbătă. Iar dacă el este înlăturat, în mod miraculos ar trebui să vină şi liniştea în filială. "Domnul Duţu trebuie să plece din partid. Sunt jocuri pesedisto-măzăriste coodonate de Duţu şi voi propune luni BPN excluderea sa din PD-L", anunţa încă de duminică seară liderul PD-L Emil Boc, uitînd că multe i se pot reproşa lui Duţu numai că este pesedist nu. Aflat în sau în afara PD, Duţu a fost mereu anti-Mazăre şi anti-PSD.

Cum Duţu este deputat – şi secretar executiv ales înainte de fuziunea cu PLD –, excluderea sa din partid nu poate fi decisă decît de Consiliul Naţional de Coordonare. Aşa că liderii PD-L au găsit o formulă inedită de a-l da afară: îl consideră plecat de bunăvoie, chiar dacă nu există o demisie. Doar o intenţie condiţionată de diverşi factori e suficientă. "Am luat act de decizia publică a domnului deputat Stelian Duţu de a candida independent, decizie care îl pune în afara partidului", a explicat în conferinţa de presă prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan. Tot el spune însă şi că Biroul Permanent va analiza totuşi cererea interimarului şef de la Constanţa, Ion Popescu, de excludere a lui Duţu din partid şi va sesiza Consiliul Naţional.

În aceste condiţii, Stelian Duţu îşi acuză în continuare colegii că "dezinformează", întrucît el a afirmat clar că nu pleacă din partid (n. red. – inclusiv în interviul acordat Jurnalului Naţional) şi că va candida independent pentru Parlament doar în condiţiile în care situaţia actuală de la Constanţa se va menţine. "Liderii partidului nu au curaj, fug de răspundere, asta e singurul comentariu pe care îl fac", ne-a declarat el.   

UDREA, CERTATĂ.
Tot scandalul de la Constanţa pare să se fi răsfrînt asupra Elenei Udrea, cea împuternicită de BPN să gestioneze situaţia din filială şi cea care a reuşit să arunce în aer filiala. În şedinţa BPN de ieri, liderii partidului i-au punctat pe cît de clar au putut că are o răspundere pentru scandalul de la Constanţa. Statutul a fost şifonat serios, ar fi reproşat Vasile Blaga. Scandalul unei filiale a devenit o problemă naţională şi trebuie stins prin orice soluţie, ar fi conchis Gheorghe Ştefan (Pinalti) şi Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Iar soluţia ar fi un semnal de unitate, nu unul de dat afară 600 de oameni, cum a ameninţat şeful interimar al filialei, Ion Popescu. Asta ar însemna chiar o primire înapoi în partid a unora dintre cei excluşi şi găsirea unei formule de conducere care să împace părţile. Varianta oficială, anunţată de Theodor Stolojan, este însă de nerecunoaştere a conducerii propuse de Consiliul Judeţean de sîmbătă, întrucît, potrivit deciziilor de după fuziunea PD-PLD în partid nu se mai fac alegeri pînă în 2010 (sic!).  

DEPUTAŢII, AMENINŢAŢI.
Deputaţii PD-L vor fi convocaţi la sesiunea extraordinară de la 13 august, cînd se discută dosarele Năstase şi Mitrea, individual, sub ameninţarea sancţiunii dacă lipsesc. "Vom lua legătura cu fiecare deputat să înţelegem bine unde se află în ziua de 13, dacă are vreun motiv într-adevăr cu totul ieşit din comun. "Nici un deputat al PD-L nu va lipsi, decît în cazuri cu totul excepţionale, de internare în spital. (...) În rest, întrerupere de concedii, astea sînt măsurile", a anunţat Theodor Stolojan.

×
Subiecte în articol: politic pd-l constanta duţu