x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu a refuzat casa dată de Primărie

Elena Băsescu a refuzat casa dată de Primărie

de Monica Andrei Capatos    |    20 Mar 2008   •   00:00
Elena Băsescu a refuzat casa dată de Primărie
Sursa foto: Jurnalul foto/

Elena Băsescu, cea care a primit în 2001 o repartiţie pentru o garsonieră de la primarul general de atunci, Traian Băsescu, n-are nici o legătură cu familia actualului preşedinte. Este o sim­plă coincidenţă de nume. Femeia nu a stat nici o clipă în imobilul repartizat, ea refuzând oferta edilului-şef. După descentralizarea serviciilor, dosarul Elenei Băsescu a ajuns la Primăria Sectorului 6 şi a rămas nerezolvat.

Elena Băsescu, persoană care nu are nici un grad de rudenie cu preşedintele Traian Băsescu, a solicitat repartizarea unei case la data de 17.07.1998, pe vremea când primar general era Viorel Lis, motivând faptul că locuia împreună cu părinţii, fratele şi bunicii într-un apartament de trei camere, iar salariul său nu îi permitea să achite chiria. La dosar au fost depuse documente doveditoare în acest sens.

Criteriile de repartizare a locuinţelor din fondul propriu al municipalităţii, ordinea de prioritate şi numărul persoanelor îndreptăţite au fost stabilite de Consiliul General al Capitalei prin Hotărârea emisă la data de 29.03.2001, semnată de preşedintele Mihai Doru Giugula. Din lista cu 973 de persoane îndreptăţite să primească spaţii locative în cursul anului 2001, Elena Băsescu ocupa poziţia cu nr. 392. Conform an­chetei sociale întocmite de Servi­ciul Spaţiu Locativ, aflat la vremea aceea în cadrul municipali­tăţii, Elena Băsescu a îndeplinit criteriile legale pentru a putea primi o garsonieră.

 

TRANSFERUL CASEI. Lo­cuinţa din Strada Mureş nr. 37, Sec­tor 1, Bucureşti, cea care a fost re­partizată Elenei Băsescu, a fost transmisă liberă de către SC Rom-Vial SA Primăriei Capitalei. Prin Dispoziţia primarului general nr.1143/2001, locuinţa este reparti­zată Elenei Băsescu. Însă aceasta nu s-a prezentat la SC Rom-Vial SA pentru perfectarea actelor, casa fiind declarată liberă şi repartizată ulterior de Primăria Sectorului 1. Petenta a renunţat la repartiţia emisă de Capitală. Dosarul a rămas în evidenţa Serviciului pentru Gestiunea Spaţiului Locativ până în 2003, când, ca urmare a Hotă­rârii Consiliului General, toate do­sarele nesoluţionate au fost transferate primăriilor de sector. Dosa­rul Elenei Băsescu a fost transmis cu borderoul nr. 11 din luna mai 2003 la Primăria Sector 6 – Serviciul Spaţiu Locativ, unde se află şi la această dată, nefiind rezolvat, conform datelor noastre.

În 2004, Primăria Sectorului 1 a repartizat garsoniera sub regim de închiriere lui Constantin Vlă­descu. Acesta este singurul chiriaş din imobilul din Str. Mureş nr. 37, restul locatarilor fiind proprietari.

 

Nota redacţiei

Administraţia Prezidenţială a emis ieri un comunicat de presă în care continuă să insulte Jurnalul Naţional, invocând “jigniri, dezinformări şi poziţii personale” care ar fi fost exprimate în articolele noastre. Cum acest lucru nu este adevărat, Jurnalul Naţional refuză să publice în paginile sale jignirile şi dezinformările Palatului Cotroceni.

monica.andrei@jurnalul.ro

 

• Citiţi aici Comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti

 

×
Subiecte în articol: basescu politic