x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu se bate singură pe o funcţie in OTPD

Elena Băsescu se bate singură pe o funcţie in OTPD

de Jurnalul National    |    10 Sep 2007   •   00:00
Elena Băsescu se bate singură pe o funcţie in OTPD

Liderul democrat, Emil Boc, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a avizat candidaturile lui Ştefan Pirpiliu şi Cosmin Popp pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD, alegerile urmănd să aibă loc in 29 septembrie.

Deputatul PD Cosmin Popp are 26 de ani şi este cel mai tănăr parlamentar. El a intrat in Parlament in urma demisiei Adrianei Săftoiu. Ştefan Pirpiliu este preşedintele Organizaţiei de Tineret PD Bucureşti. El este consilier in CGMB şi are funcţia de preşedinte al Comisiei de Transporturi din cadrul Consiliului General al Capitalei. Pirpiliu are 29 de ani.


Surse democrate au precizat, pentru Mediafax, că pentru conducerea OTPD ar putea fi candidaturi in tandem, preşedinte - preşedinte executiv, după modelul inaugurat in anul 2005 de Emil Boc - Adriean Videanu, care au candidat la preşedinţia Partidului Democrat. Pentru funcţia de secretar general se pare că va fi un candidat unic: Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Romăniei. Sursele democrate au arătat că deputatul Cosmin Popp va candida in tandem cu Nicolae Hoduţ, care este preşedinte OTPD Bihor şi consilier al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor.

Ştefan Pirpiliu va candida in tandem cu Ciprian Luca. Acesta este preşedinte OTPD Arad şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, au mai spus sursele citate.

In prezent, preşedinţia interimară a OTPD este asigurată de Sorin Toader, fost consilier al trezorierului PD, deputatul Gheorghe Albu. El a fost, in perioada aprilie - noiembrie 2006, inspector-şef RAAPPS, sucursala Scroviştea.
Biroul Permanent şi Colegiul Director ale Partidului Democrat au stabilit, in conformitate cu prevederile Statutului şi Regulamentului de organizare, desfăşurarea Convenţiei Naţionale şi a Consiliului Naţional de Coordonare ale Organizaţiei de Tineret a PD.

In cadrul Convenţiei Naţionale a OTPD, care va avea loc pe 29 septembrie, vor fi aleşi preşedintele, preşedintele executiv şi presedintele Comisiei de disciplină.Consiliul Naţional de Coordonare al OTPD, care va avea loc pe 30 septembrie, va desemna vicepreşedinţii, secretarii executivi şi secretarul general. Candidaturile pentru alegerile din 29 septembrie vor fi depuse pănă la 20 septembrie, iar pentru cele din 30 septembrie, pănă la 16 septembrie 2007.

×
Subiecte în articol: politic septembrie otpd