Primarul Emil Boc a susţinut, marţi, o conferinţă de presă, după ce a fost dat în judecată de Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), pe motiv că nu a mai organizat una de un an şi jumătate.
"Societatea a evoluat, comunicarea este acum online, dinamică, instant, mijloacele acestea au luat faţa comunicării tradiţionale. Nu am primit nicio cerere de la nicio instanţă, dacă voi fi chemat voi merge, dar la mine nu a ajuns nicio cerere. Eu vorbesc în fiecare zi de proiectele primăriei, în fiecare şedinţă de Consiliu Local prezint stadiul la diverse proiecte, în fiecare zi postez pe mijloacele online informaţii despre stadiul proiectelor, particip la dezbateri publice. Lumea a diversificat modalităţile de comunicare şi le folosim şi noi la primărie. Când sunt teme importante şi majore organizăm conferinţe de presă. Ori de câte ori vor fi teme importante vor fi comunicări publice ca atare, în rest comunicăm prin toate mijloacele online sau instituţionale", a declarat Emil Boc.
Pe 20 mai, APPC a în judecată Primăria Cluj-Napoca.
"APPC a iniţiat o acţiune la Tribunalul Cluj prin care urmăreşte obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferinţe de presă conform Legii nr. 544/2001, 'de regulă o dată pe lună'. Demersul survine în contextul în care cea mai recentă conferinţă de presă organizată de instituţia menţionată a avut loc în data de 11.12.2017. APPC a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situaţii, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeaşi intrare în legalitate. Prima dintre ele a fost făcută încă din 2017, în data de 31 ianuarie, în vreme ce a doua a fost trimisă anul acesta, în 15 aprilie. Notificările au rămas fără efect. (...) Conferinţele de presă presupun, prin natura lor, şi întrebări spontane, legate de chestiuni care pot sau nu să convină organizatorilor, de aceea le considerăm cea mai eficientă modalitate prin care se poate realiza un dialog între administraţie şi presă", arăta, la acea dată, APPC.