x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Estimare - 10.000 de votanti in Israel

Estimare - 10.000 de votanti in Israel

12 Noi 2004   •   00:00

Spre deosebire de alegerile din 2000, romanii din Israel nu vor mai avea anul acesta la dispozitie sectii de votare in toate marile orase israeliene, ci doar in cateva, printre care Tel-Aviv si Haiffa.

Click pentru a mari imaginea
ALEGERI. Mariana Stoica cauta solutii pentru a putea asigura transportul romanilor la sectiile de votare
Potrivit ambasadorului Romaniei in Israel, Mariana Valeria Stoica, cetatenii romani isi pot exercita votul in baza pasaportului, pasaportului de serviciu, pasaportului diplomatic sau pasaportului simplu turistic sau a unui document de identitate valabil romanesc, respectiv un buletin / carte de identitate sau cartea de alegator. Cat priveste numarul persoanelor cu drept de vot care se afla in Israel, Mariana Stoica a declarat la radio Vocea Isrealului ca nu exista o statistica riguroasa din acest punct de vedere. "In orice caz, muncitori romani in Israel nu mai sunt atat de multi, o parte din ei au plecat de bunavoie, o parte din ei au fost expulzati, iar cetateni israelieni apreciem ca exista in jur de 5.000 care au documente valabile emise de autoritatile romane. Prin urmare, contam pe un numar de circa 10.000 de alegatori", a spus ambasadoarea.

INTALNIRI. Intrebata daca a luat legatura cu marii antreprenori pentru a le facilita muncitorilor romani care lucreaza la ei sa isi exercite dreptul de vot, Mariana Stoica a spus ca a avut o prima intalnire cu acestia. "Urmeaza saptamana viitoare sa avem o alta intalnire in care sa stabilim exact modul in care pot sa ii aduca, sa ii deplaseze si cum se vor face aceste deplasari in asa fel incat sa nu le perturbam programul de munca. Nu vor exista urne volante si nici nu vor exista alte posibilitati, sa spunem, de a-si exercita votul. Noi nu am introdus inca votul electronic si nu am introdus inca votul prin posta. De aceea, este bine si este corect ca toti cetatenii care au drept de vot sa se prezinte la cele trei sectii de votare care sunt organizate pe teritoriul statului Israel, conform aprobarii BEC de la Bucuresti", a mai spus Mariana Stoica.

×
Subiecte în articol: politic